Webasto ile teras ısıtma

Yabancılar hobi olarak garaj, küçük atölye gibi yerleri webasto ile ısıtıyorlar.Youtube da birçok video var. Bu olayı ekonomik açıdan değilde değişik deneyim, hobi, çalışma gibi görmek lazım. İşin açıkçası bende de usa malı benzinli 12v 20000 btu webasto var ve kullanmıyorum öyle saklıyorum. Arada bir çalıştırıp gürül gürül hava üflemesi hoşuma gidiyor :) Artık zevk meselesi mi yoksa trigeri sıyırdığımızın bir göstergesi mi bilmiyorum ;)

Tabi bu konuda ince bir çizgi var benim için. Öyle yeni bi ton para ile alınan webasto ile yapılacak hobi benim için 5 para etmez. Eski şeylerden tamir edilerek yapılanlar benim için zevkli oluyor. Mesela fotoğraftaki webasto belki 60 - 70 yıllık vardır. Birçok yerini orjinaline uygun tamir yaptım, geliştirdim.
 

Ekli dosyalar

  • 20210315_114733.jpg
    20210315_114733.jpg
    165.6 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Hurdalıklarda otobüslerden çıkma webastolar var. Onlardan bir tane alıp yapabilirsiniz. Yanlız bunlar hava ve su ısıtan iki tiptir. Ona dikkat etmek lazım...
 
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Geçen sene bu denemeyi farklı bir alanlarda yaptık. Elektrikli fanlı ısıtıcı gibi düşünebilirsiniz farkı sadece mazot yakıyor. Yaklaşık 32 metrekarelik bir alanda çok az etkisi oldu ve webastonun gücü yetmedi. Ama uzun süre çalışınca istenilen sıcaklığa getirdi ortamı. 14 metrekarelik bir alanda çok güzel ısıtma yaptı. Hava yolu ile ısıtma yaptığı için ani şekilde ısıtabiliyor. Ama içerisi ani şekilde soğuyor. Bu yüzdende çok fazla çalışması gerekiyordu. Fakat mazot kokusu rahatsız edici olduğu için sistemi fazla kullanamadık ve elden çıkardık.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst