Web Programlama

MoSTaR

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
82
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar. Ben Fransızca bir site kurmak istiyorum fakat arama motorlarında ,alexa.com gibi sitelerde kuracağım sitenin lokasyonunun Fransa olmasını istiyorum Türkiye değil. yani alexa.com da sitemi aradığımda fransada ki web siteleri arasında sıralamaya girmek istiyorum yada google'ın fransızca sitesinde bulunmak istiyorum. Bunun için Fransadan yayın yapan bir sunucumu bulmam gerekiyor yada başka bir yolu varmı? teşekkürler
 
eskıden msn hotmail adresı alırken adresı amerıka yapardık orada 250 mb alan verıyorlardı türkiyede açarsan 2 mbayt bunun gıbı benzer bır yolu vardır araştırırsan
 
Vay be güzel soru. Web tasarım işi yapıyorum ancak hiç düşünmemiştim.
Eğer içeriğiniz ve site dili fransızca olursa zaten Google sizi Google.fr 'de sizin anahtar kelimelerinize göre üst sıralara taşıyacaktır.
Mesela İngilizce içerikli, Türkiye'de barınan web siteleri var Google Reklamlarından daha fazla para kazanıyorlar çünkü gelen ziyaretçiler yurt dışından. Bu seçenek olur.

Alexa kısmısını bilmiyorum alexa değeri o kadar kaale alınacak bir şey değil diye düşünüyorum. Ama yine dediğim gibidir muhtemelen içeriğin ve site dilin ne olursa ona göre hesaplanacaktır.
 
Teşekkürler arkadaşlar. İnternette araştırdım biraz ama gerekli bilgilere ulaşamadım. Bende öyle sanıyorum ki meta lardan dil seçeneğini ve key words'leri değiştirerek google sorunu çözülebilir. Birde google'ın adsense ve adwords'unde dil seçeneği var reklam verirken yada alırken onlarda ayarlanabilir. başkada bişey gelmiyor aklıma.
Alexa ise sunucunun yerine bakıyor olabilir yoksa nasıl anlayacak ki hangi ülkeden olduğunu.
 
Dostum possum diye bir algoritma geliyor. Fransa lokasyon konum Türkiye hiç sağlıklı bir site olmaz bu algoritma tam yerleşince. Türkçe yaz CDN kullanırsan ayrı tabi. Seo hakkında araştırma yapmadan işe koyulma derim.
Konu çok eskiymiş sonradan gördüm tarihi :D Şimdiye adam king olmuştur başardıysa
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst