VRF Klima ile Chiller arasındaki fark?

Katılım
27 Şub 2015
Mesajlar
261
Puanları
1
merhabalar... Bir elektrikçi adayı olarak makine ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Chiller ve VRF klima ikiside soğutucu bunların farkı nedir? Kombi ile kazanlar ikiside ısıtmak için bunların farkı nedir? Bunları cevaplayabilecek abiler var mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Chiller ile su soğutulur. Soğutulan su pompalar vasıtası ile soğutulacak mekana basılır. Burada fan coil üniteleri veya klima santralleri ile mekan soğutulur. Bu chiller üniteleri ile çok büyük alanlar soğutulabilir. ( örnek oteller , hastaneler , hava limanları gibi v.s. )

Vrf ise lokal olarak bir dış üniteye adetli olarak iç ünite bağlıdır direkt genleşmeli sistemdir sistemde soğutucu akışkan döner ve oda klima yada kaset tipi gibi ünitelerle soğutulur. Genelde kapasiteleri chiller kadar büyük değildir. ( genelde chiller gibi büyük alanlar değil küçük otel apart gibi yada orta ölçekli hastaneler v.s. )

Kombi genelde gaz yakıt kullanılır kapasiteleri küçük ev tipi cihazlardır. ısıtma için kullanılır. Konut veya iş yerlerinde kullanılır. Yeni sistemlerde kaskad uygulamalarla daha büyük sistemlere entegre edilebilirler.

Kazan ise daha büyük ısıtma kapasiteleri için kullanılır. ( soğutma örneğinde chiller gibi ) yakıt olarak katı sıvı ve gaz yakıtlar kullanılabilir. ( Kömür , dizel yada doğal gaz gibi )

temel kavramlar bu şekilde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst