voltaj tester

aa0012002

Üye
Katılım
17 Ağu 2011
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
44
merhabalar gittigidiyorda gezinirken aşağıdaki ürüne rasladım bu tam olarak ne işe yarıyor . multimetreye göre bir avantajı var mı cevaplarınız için şimdiden teşekkürler .
https://urun.gittigidiyor.com/yapi-...oltage-tester-rvm-0010-voltaj-olcer-326529166
 
Çağ atlamış bir kontrol kalemi. Ama ben olsam tercih etmem. Pili biter, bozulur, birşey olur, voltaj olan yerde yok der, sonra da çarpılırsın :) Ama basit bir kontrol kalemi son derece güvenilirdir.
 
ne pili? o kontrol kaleminden daha güvenli kontrol kalemi 50v bile yanan neonla çalışıyor...
hatta 20kv da temas etmeden bile yanıyor ...
heryerde kontrol kalemi kullanamazsın.
 
Neticede elektronik bir devre. Hangisinin bozulma ihtimali daha fazla? bir tek neon lamba mi, birden fazla elektronik komponent içeren bir elektronik devre mi? Pilli olmayabilir, ama gene de basit kontrol kaleminden daha karmaşık.
 
daha doğru çalışıyor çarpılmana neden olmaz notre ile çalışıyor kontrol kalemin çok nemli yerde kullanınca çarpılmak mümkün ıslak yada yalın ayak iken gerçi niye ıslak yada yalın ayak iken kontrol kalemi ile elektrik kontrolü yaparlar ki?
 
Kontrol kaleminin amacı, çarpılma riski var mı yok mu onu anlamak. Bir kere bu kabaca belli olduktan sonra tam voltaj değeri nedir, frekans nedir, onun için zaten multimetre kullanılmalı. Bu kıytırık aletin ölçtüğü voltaj değerine mi güveneceksin?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,597
Kullanıcılar
449,928
Son üye
welat karzan

Yeni konular

Geri
Üst