makifcam

Üye
Katılım
1 Eyl 2009
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
46
Voltaj Regülatörü

Voltaj regülatörleri fabrikalarda, küçük ve büyük işletmelerde, askeriyede, cnc tezgahlarında, bütün sanayi makinelerinde, demerajlı yüklerde kısacası voltaj problemi olan ve hassas çıkış gerektiren her alanda kullanılırlar.

Voltaj regülatörlerinin temel görevi değişken Şebeke voltajını ayarlayıp, tek fazda sabit 220 volt / 3 fazda sabit 380 volt vermesidir. Böylelikle regülatörler besledikleri bütün cihazları daha sağlıklı çalışmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlarlar.

Çeşitli koruma üniteleri ile özel durumlarda tam güvenlik sağlarlar. Regülatör imalatında; regülatörü meydana getiren parçaların kaliteli ve bazı testlerden (sertifikalı) geçmiş olması gerekmektedir.


Böylelikle regülatörün ömrü de daha uzun olmuş olur.


mono-5kva-reg.png
mono-5kva-reg-ic.png


Servo Regülatör

Servo regülatörler troidal (varyak) transformatör ve güç (boost) transformatöründen meydana gelmektedir.Regülatör şebeke voltajını, içerisinde bulunan varyak sayesinde, şebekenin yükselişine veya düşüşüne göre regüle edip (ayarlayıp) voltajı sabit tutar. Regülatörün regülasyon hızı servo regülatörler de 80 volt/saniyedir. Böylece regülatör beslediği yüke sabit voltaj vererek yükü korur ve daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

Servo regülatörleri; varyak, güç trafosu, dc motor, servo elektronik kart ve diğer yardımcı elemanlardan oluşmaktadır. Regülatör imalatında bu parçaların kalite oranına göre, regülatörün ömrü değişmektedir. Firmamız imalat çeşitlerinde tse ve ce sertifikalı malzemeleri kullanmaktadır.

Günümüzde elektrik ve elektronik cihazların tüketimi çoğaldıkça, şehir şebekesinde problemler oluşmaktadır. Evlerimizde veya iş yerlerimizde kullandığımız elektriklerde aşırı yükselmeler veya aşırı düşüşler meydana gelmektedir. Kullandığımız cihazların tümü verimsiz çalışmakta hatta arızalara neden olmaktadır. Bu sebeple cihazlarınızın güvenli bir şekilde çalışması için voltaj regülatörü kullanılması gerekmektedir.


GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER

Giriş Voltajı : 160 V AC – 250 V AC (1F + N) / 275 V AC – 430 V AC (3F + F)
Çıkış Voltajı : 220 V AC ± %1,5 (1F + N) / 380 V AC ± %1,5 (3F + F)
Regülasyon Düzeltme Hızı : 80 V AC/Sn.
Çalışma Frekansı : 50 Hz.
Toparlanma Süresi : 80 msan.
Çalışma Sıcaklığı : -20 °C / 40 °C



tri-30kva-servo-regulator.png
tri-30kva-servo-regulator-ic.png



Mikroişlemci Kontrollü Servo Regülatör

Mikroişlemcili regülatörler True RMS Effective Value temeline dayalı bir ölçüm tekniği ile çalışır. Böylece şebeke voltajının değişimlerinden ve bozuklukların etkilenmeden rahatlıkla çalışır. Mikroişlemci voltaj regülatörleri de servo sistem mantığı ile çalışmaktadır. Mikroişlemci kontrollü regülatörlerde kullanılan özel ön panel sayesinde, cihazda oluşabilecek en önemli arıza olasılıklarını görebilirsiniz. Ayrıca cihazın verimi % 95’tir.

Günümüzde teknoloji geliştikçe Elektrik, Elektronik ve Elektro mekanik cihazlarda gelişmekte ve yaygınlaşmaktadır. Bu cihazların ihtiyacı olan Elektrik enerjisi de pahalı bir yatırım olduğu için aynı oranda artmamakta ve yetersiz kalan Elektrik enerjisinden dolayı voltaj dalgalanmaları artarak devam etmektedir.

Yüksek teknoloji kullanan Sanayideki CNC tezgahları, Fabrikalardaki motor sürücüler, Hastanelerdeki Tıbbi cihazlar, işyerlerimizdeki bilgisayar ve elektronik cihazlar, evlerdeki elektronik beyaz eşyalar, klimalar ve kombiler gibi aletler bu voltaj dalgalanmalarından ciddi şekilde etkilenmektedir. Hatta arıza vererek maddi hasarlara ve iş kaybına neden olmaktadır. Bir çok bölgede cihazların aynı saatlerde açılması veya kapatılması voltaj çok dalgalandırdığı gibi belli saatlerde de aşırı yüklenmelerden dolayı voltaj çok düşmektedir ve hassas cihazların tamamen çalışmaları engellemekte veya arızaya neden olmaktadır.


Bu nedenle cihazların sigortası olan voltaj regülatörleri voltajı sabit tutarak sağlıklı ve güvenli çalışmasını sağlar.

GENEL TEKNİK ÖZELLİKLER

Giriş Voltajı : 160 V AC – 250 V AC (1F + N) / 275 V AC – 430 V AC (3F + F)
Çıkış Voltajı : 220 V AC ± %1,5 (1F + N) / 380 V AC ± %1,5 (3F + F)
Regülasyon Düzeltme Hızı : 200 V AC/Sn.
Çalışma Frekansı : 50 Hz.
Toparlanma Süresi : 500 msan. (160 V AC – 250 V AC arası değişimde)
Çalışma Sıcaklığı : -20 °C / 40 °C


tifaze-mikro-60kva.png
tri-60kva-mikro-regulator-ic.png






İrtibat için :
Tel.: 0 212 266 00 65
0 212 266 00 85

Fax.: 0 212 266 00 05

www.adoraregulator.com

[email protected]
 
Bende cnc makinesi var 1.5 kw ben bunu 3 metrelik uclu prizle bagliyorum makinaya acaba direk reguletore baglasam dahami iyi olur reguletor 5 kw
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst