Voltaj Düşüklüğü Hakkında Soru?

Katılım
24 Şub 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
s.a. bir kaç gün önce alt katta kaçak akım rölesi vardı röle bozulmuş olsa gerekti sürekli çamaşır mak. buzdolabı çalıştıgında ikide bir atıyordu hafta sonu ve evlerinde para olmadıgı içi rölenin sadece kontak uçlarını bağladım bağlarken kontrol kalemi yoktu sonradan bulabildim kontrol kalemini kısa devre yaptım sigorta attı dairenin normal olarak ama bu olaydan sonra bizim katla aşağı katta şöyle bir problem var ketilı bile açsak lambalar öyle bir gidiyor ki neredeyse sönecek şohbende hele sönüyor nerdeyse acaba ana kofradaki sigortalardan biri mi hasar gördü yardımınızı bekliyorum...(binada topraklama yok)

konuyu düzenleyemiyorum şöyle bir olay daha olmaya başladı sadece dolap takılı halde çalışıyorken elektrik bir yükseliyor bir düşüyor ne dengesiz bir durumdur böyle acaba kısa devre olunca binaya gelen kablo mu yanıyor kendi kendine yada tesisatta biryerler mi yanıyor
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Büyük ihtimalle binaya gelen nötr hattında kopukluk meydana gelmiştir
 
gerilim düşümüne karşı sisteminizde gevşeklik lontrolü yapınız
 
binada sadece sizin evmi böyle yoksa genelinde bir problemmi var ona eğer genelinde bir problem var ise tedaş direk bağlantısından itibaren bara kısmına kadar gelen kabloları kontrol et oksitlenmeden dolayı yapmıştır eğer yalnızca sizin evde problem varsa sizin eve ait kolon kablosunun bağlantı yerlerini kontrol et kolay gelsin
 
Nötür gevşekliği var biryerlerde. Buna yoğunlaşın.
 
Nötr hattında temassızlık var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,923
Son üye
BilgeKaganInce22

Yeni konular

Geri
Üst