Voltaj 380V dan 350V'a kadar düşüyor

Analyzer

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
192
Puanları
1
Selam,

Sanayide özellikle gündüz saatlerinde 75 bg kompresör devreye girince, voltaj 380V dan 350V'a kadar düşüyor. Tabi makinalarda ufak da olsa tekleme yaşanıyor. Bu durumun tahsis edilen güç ile ilgisi var mı? Eğer ilgisi yoksa başka ne yapılabilir? Bu durumun mutlaka çözülmesi lazım, ne önerirsiniz?

Analyzer
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Voltajın düşmesi tahsis edilen güç ile dolaylı olarak ilgili. Fabrikayı besleyen ana kablo talep gücüne göre belirlenir. Şayet talep gücünden fazla güç çekilirse kablo kesiti yetersiz kalır ve voltaj düşümü olur.
 
Selam,

Hızlı cevap için teşekkürler. Bahsettiğiniz kablo (eğer benim anladığım kablo ise) biz satın alıp trafodan çekmiştik. Yani trafo ile bizim panomuz arası. Eğer bu kablo sizin bahsettiğiniz kablo ise, bu kabloyu değiştirmeden başka ne yapılabilir?

Analyzer
 
Sizin fabrikanın toplam gücü nedir? Birde trafodan çektiğiniz kablo kesiti ve metrajı nedir? Yazarsanız hesaplamada yardımcı olabilirim. Ayrıca kompanzasyon panosununda faydası olur.(şayet yoksa)
 
sn analyzer bahsetmiş olduğun 75HP'lik motor  75x0,736= 55kw  nominal akım 100-110A civarında direk yol vermede min 5sn 5-6 katı akım çeker buda 500-600A demek olur. Sorununun yol verme ile alakalı olduğuna inanıyorum.  saygılar...

Sayfa sonunda örnek uygulamalar ve yapılan tasarruf oranları var bunları göz önüne alırsan softstart sistemi parasal olarak kısa zamanda kendini amorte edecektir.
http://www.bilesim.com.tr/tr/index....com.tr/mistoportal/showmakale.nsf?xd=2653.xml
 
Ben de Teknikadam'a katılıyorum.Nasıl yol verdiğinden bahsetmemişsin ama durumdan anlaşıldığı üzere direkt yol veriyorsun.Fabrika gücüyle de alakalı tabi ama bu saatten sonra trafo gücü vs değişemeyeceğine göre yapabileceğiniz şey yol vermeyi değiştirmek olabilir.
 
Selam,

Cevaplar için teşekkür ederim. Trafo kutusundan bizim panomuza 120 lik kablo çekildiğini ve uzunluğunun yaklaşık 7 mt. olduğunu söylüyor arkadaşlar. Kompresörümüz bildiğim kadarıyla kontaktör vasıtası ile direkt bağlı. Yol verme ile alakalı olduğunu ben de düşünüyorum ancak kompresöre yumuşak yol verme nasıl olur bilemiyorum :( Siz ne önerirsiniz? Bir de telemekanik'in kataloğundan bakıyorum, 55 kw yumuşak yol vericinin liste fiyatı 1800 eurolar civarında. Daha ekonomik bir marka ne önerirsiniz? En az maliyetle nasıl çözebilirim bu sorunumu?

Analyzer
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,303
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst