Voltaj ölçüm devresi Yardım. Okul projemin bir parçası

Etna81

Üye
Katılım
4 Haz 2011
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
31
arkadaşlar kolay gelsin herkese. Ben bir göstergeden voltaj okuyabiliyorum. gaz dolu iken 0.36volt boş iken 5.12 volt veriyor.. Ben bunu dijitale çevirmek istiyorum devre yaparak. Dijitale cevirdikten sonra ben bunu mikrodenetleyicide programlayıp bir kaç bilgi sunmak istiyorum kendime. Basit bir devre istiyorum. Yani elektronikten pek anlamam. Direnç kondansatör transistör diyot bu tür elemanların ne işe yaradıklarını bilirim :) birde lehim yapmayı bilirim hesaplamaları filan bilmem. Yardımcı olursanız sevinirim. Düzce MYO Bilgisayar programcılıgı 2
 
herhangi bir ad converter yada bir mikrodenetleyicinin ad sinden yararlanman gerekiyor. mutlaka hesaplama gerekiyor. direnç kondansatör yanı sıra bu dediğim malzemelerde olması gerekiyor.
 
mikrodenetleyici ad derken ad=analog dijital oluyor galiba.. Dönüştürücüsü kendisinde var diyorsunuz... Ne yani ben şimdi öyle bir mikrodenetleyici alırsam voltajı direk kendi dijitale dönüştürüp hesaplamam için elime bilgi verebilecek mi ?.
 
mikrodenetleyici ad derken ad=analog dijital oluyor galiba.. Dönüştürücüsü kendisinde var diyorsunuz... Ne yani ben şimdi öyle bir mikrodenetleyici alırsam voltajı direk kendi dijitale dönüştürüp hesaplamam için elime bilgi verebilecek mi ?.

bir mikrodenetleyici programlama diline hakimsen, ingilizcen varsa, elektronik devre elemanlarının çalışma prensibini biliyorsan evet voltajı bir picmikro ile okursun. malesef işlemcie git voltajı oku öyle gel gibi bir şey deme şansımız yok.
 
söylediğin kadar bilgim tecruben yok . benim bildiğim diller. assembly dili, C++,vb.net ... Hani bana bir devre şeması verip sunu söyle yaparsan voltajı okursun. şu ucunu mikrodenetleyicinin şurasına baglayıp dijital bilgiyi elde edersin sonrası senin programlama işine kalmış diyebilirmisiniz acaba ? .. Yani ilk olarak voltajı okuyup dijital veriye dönüştürmem gerek.. ki siz söyle diyorsunuz Mikrodenetleyicide AD var onun içine programını yazarsan dijitale çevirir ? yanlış mı anlıyorum yoksa
 
diycek bir şey yok üstadım. c++ , assembly biliyorsan boşa konuşmuş olurum ben. :D
 
estağfirullah abicim :) ... Yani onları biliyoruz ama bak hala bi adc işinden anlamıyoruz :)... Sorduğum sorulara cevap verebilirmisin acaba ?
 
öncelikle kullanıcağın pic micro yu seçip pdf inin incelemelisin.
 
Düzenle bulamadım..

Pic12F1822 Bunu kullanabilirmiyim? acaba
 

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,927
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst