Volt ile ilgili bir soru

lalez

Üye
Katılım
11 Ara 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Selamlar

Benim hiç anlamadığım bir konuda, bilenlere bir sorum olacak. Evimizdeki prizler 220 Voltluk prizler. Fakat satın alacağımız buzdolabı 230 Volt acaba bu sorunu nasıl çözebiliriz? Bir de şu an aklıma geldi voltaj düşüklüğü sebebiyle buzdolabının zarar görmesini engellemek amacı ile ne yapılabilir?

Lütfen acil olarak yanıtlayıverin zira evde buzdolabımız yok.... eve gönderilmeden evvel bu sorularımın yanıtını almalıyım.

Şimdiden Teşekkürler
 
Hiç birşey olmaz, senin için daha iyi.
Genelde 220 yerine 230 240 gibi gerilimler yazılır sağlam olduğu görülsün diye.
 
canım kardeşim,230 volt maximumum çalışma voltajı demektir. bu voltajı geçerse Şebeke voltajınız,dolabınız arızalanacaktır.eğer buzdolabını yurtdışından getirmiyorsanız türkiyede üretilen tüm beyaz eşyalar 220-240volt aralığında çalışmaya uygun üretilirler.hatta bazı elektronik cihazlar 110-240v aralığında (smps beslemeliler) çalışabilmektedir.kal sağlıcakla.
 
230V etiketli cihazınızı 220V 'da güvenle kullanabilirsiniz.
 
Cd çalarlı bir oto teybinin kullanma talimatında güç gereksinmesi olarak; DC 13.8 Volt, 10 A max, 4*25 watt güç çıkışı (Kamasonic)olduğu yazılıdır.Ben şimdi bu cihazı motor stop etmiş(Akü 12 volt dc.'ye inmişken) kullanamazmıyım?Tabi ki kullanırım.Bu 13.8 volt dc.değeri bir üst değerdir,bir sınır değerdir.12-13.8 volt dc. aralığında,ister seyir halinde,isterse motor stop halinde de direk aküden çalıştırabilirim.

Buzdolabındaki bu etiketteki durum da yine ayni şekildedir.Fabrika bir üst sınır değer vermiş,230 volt ac.Bu değer,240 volt ac.'de çoğu zaman verilebilir(Tasarruf lambalarında,normal flamanlı ampüllerde 230-240volt ac. diye de yazar.)O zaman benim buzdolabım 220-230 volt ac. aralığında veya 210 voltta bile çalışacak demektir.Artı eksi 10 volt fazlası eksiğiyle cihazlarımızın çalışmaması söz konusu olamaz,içiniz rahat olarak bu cihazı 210-235 volt ac.lerde de çalıştırabilirsiniz,birşey olmaz,o kadar katı sınır yoktur,zaten şebeke de kolay kolay net 220 volt ac. yi vermez.Örneğin yaz aylarında bizim şebeke,gündüz 235 volt ac. deydi ve hiçbir cihazımız da bir zarar görmedi.Neden?Çünkü bu ac. voltajı,tüm cihazlar için limitler(Sınırlar)dahilinde kaldığı içindir.Kolay gelsin.
 
Sayın forum üyeleri

Bilmediğim bir konuda beni aydınlattığınız için her birinize çok teşekkür ederim. Şimdi gönül rahatlığı ile buzdolabımı satın alabilirim. Fakat diğer sorumun yanıtını alamadım. Acaba gözden mi kaçtı? Bilenler yanıtlarsa minnettar kalırım.

Soru şu idi;

"voltaj düşüklüğü sebebiyle buzdolabının zarar görmesini engellemek amacı ile ne yapılabilir?"
 
aşırı düşük gerilim kontrol rolesi alıp buzdolabının bağlı olduğu prize bağlarsanız voltajlar yükseldiğinde veya düştüğünde bağlı olduğu cihaz veya cihazları devreden çıkarır. role üzerinde ayarlanan voltaj sınırına geldiğinde cihazları tekrar devreye alır. slm
 
Sayın forum üyeleri

Bilmediğim bir konuda beni aydınlattığınız için her birinize çok teşekkür ederim. Şimdi gönül rahatlığı ile buzdolabımı satın alabilirim. Fakat diğer sorumun yanıtını alamadım. Acaba gözden mi kaçtı? Bilenler yanıtlarsa minnettar kalırım.

Soru şu idi;

"voltaj düşüklüğü sebebiyle buzdolabının zarar görmesini engellemek amacı ile ne yapılabilir?"

Yalnızca buzdolabını besleyecek güçte bir voltaj regülatörünü bu amaçla satın alabilirsiniz.Ama sadece +-10 volt ac. değişiminde satın almanız çok da gerekli değildir.Ancak çok daha büyük iniş çıkışta dalgalanmalar da şebekenizde mevcutsa eğer,satın almayı da düşünebilirsiniz.Voltaj regülatörlerinin katı (Statik) yapıda olup,hareketli parçası olmayanları,çok kısa tepki süresine(Voltajı ani değiştirmeye daha duyarlı,tamamen elektronik yapıda)sahip bulunduklarından tercihiniz bence bu tip olabilmelidir.Sadece aşırı voltaj riskinden korunmak istiyorsanız eğer,bu amaç için hem cihaz,hem de uydu yayın girişini ayni anda aşırı voltaja karşı koruyan elektronik prizler(2'li) mevcuttur.Üst sınır voltajını geçen aşırı voltajlarda çok etkilidirler,ancak voltaj düşüklüğünü önleyemezler,bu amaçla voltaj regülatörü sizin için en idealidir.Selamlar.Kolay gelsin.
 
illede bir şey almak istiyorum diyorsan küçük boyutlu bir regülatör alabilirsin :) hem buzdolabın hem sen rahat edersin :)
 
220-230 v ürünleri 240 v ta kullanmamda sorun yaşarmıyım?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,209
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst