vito araç için yardım lütfen

Katılım
15 May 2014
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
46
Konum
İstanbul
Bütün abi ve kardeşlerime selam ederim
iki gündür forumlarda bakıyorum bulamadım konu açmak zorunda kaldım kusura bakmayın.
Üstadlar yapmak istediğim step motora digelim 1000 adım attıracağım bunun %80 lik adımı tamamladıktan sonra %100 olana kadar git gide yavaşlayacak
mekanik olarak iş bitti arabanın camına monte ettim asıl takıldıgım aracın cam kaldırıp indirme düğmesine bağlanacak hareketi ileri geri olarak düğmeden iki şekilde yapacak ve araç açıldığında sistem açılacak kapandığı zaman kapanacak umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkür ederim.
 
Bu tip bişey için bence en uygunu arduino veya muadili bir kart ile step motoru sürmek olabilir. Diğer yöntemler endüstriyel olacağından fazla yer kaplar. Motorunuzu bilmiyorum, ancak arduino step motor sürücüleri ile uyumlu değerlere sahipse hem ucuz, hem küçük boyutlu hemde oldukça işlevsel bir sistem kurabilirsiniz.

Sıkışınca geri açma, belli süre sonra kapanma, belli tuş kombinasyonları ile 4 camı istenen şekilde açma vb.....

Arduino programlamayıda artık çok kişi bildiğinden, isteğinizi söylediğinizde programı yazabilecek çok kişiyi etrafınızda bulabilirsiniz.
 
cevap için teşekkürler elimde ardiuno var nema17 step motor ve tb6600 sürücüsü var
ardiunoyla daha önce step motor kullandım(videodan izleyip aynısını yaparak yaptım tabi) burda takıldıgım düğmeyle nasıl konbinasyon yapacagım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst