Visual Basic Nedir ?

Braveheart

Üye
Katılım
20 Eyl 2006
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
36
Birgün yardım konulu bir e-mail aldım. E-mail yazarı bütün mail boyunca sayfalarımı övdü, çok başarılı olduğundan bahsetti. En son paragrafta da: "Bu Visual BASIC ne anlamadım, bu kodları nereye yazmalıyım ?" diye bir soru ile maile son damgayı vurdu. Ben de o gün anladım ki, bir Visual Basic sayfası için mutlaka bir "Nedir ?" bölümüne ihtiyaç var.


Visual BASIC, Microsoft tarafından oluşturulmuş bir yazılım geliştirme ortamıdır. Visual BASIC ile Windows altında çalışabilen kullanımı kolay programlar yazabilirsiniz. Hazırladığınız programların kullanımları kolay olduğu kadar programların inşaası da çok kolaydır. Visual BASIC tarafından sizlere sunulan nesnelerle hayalinizdeki pencereleri oluşturabilir, istediğiniz işlemleri çok kolay yerine getirebilirsiniz. Visual BASIC, bir noktada daha kendini hissettirmektedir ki o da, program kodu yazarkan kullanılan anahtar kelimelerdir. Bu anahtar kelimeleri de ayrıca ezberlemenize gerek kalmayacak, ilk görüşte beyninize kazınacaktır. Eğer az-çok ingilizce biliyorsanız göreceksiniz ki Visual BASIC Programlama Dilinin içerdiği anahtar kelimeler ya ingilizce' de kullanıldığı gibidir ya da sözkonusu kelimelerin kısaltılmış halidir. Bu özellikleri sayesinde Visual BASIC, üst seviye programlama dilleri arasında yer almaktadır.


Bugün Visual BASIC, dünya çapında 3 milyon üzerinde kullanıcıya sahiptir. Türkiye için bu tür bir sayı vermek çok zor olsa da program geliştiren firmaların ve şahısların büyük çoğunluğu Visual BASIC ortamını yazılım geliştirmek için daha uygun bulmaktadırlar. Özellikle de programlamaya yeni giriş yapan kişiler şu an Visual BASIC ortamına yönelmektedirler.

Visual BASIC ortamına yeni giriş yapan bir kişi; veritabanı uygulamaları geliştirebilir, interneti kullanan(E-Mail, WEBBrowser, Chat) uygulamaları rahatlıkla tasarlayabilir, HDD üzerindeki dosyaları yönetebilen (kopyalama, silme, isim değiştirme, taşıma işlemleri gibi..) uygulamalar oluşturabilir bunun yanında kelime işlem programları da yapabilirsiniz.,


Visual BASIC 5.0 ve üzeri sürümlerinden bu yana Microsoft Visual Studio elemanıdır. Gerekli fiyat listelerine Microsoft MSDN sayfalarından ulaşailirsiniz.
 
pekı su an visual basıc 6.0 icin hangi kıtabı tavsıye edersın
 
Arkadasım sana yeni başlayacağın için bu kitabı tavsiye edebilirim ihsan Karagülle, Zeydin Pala
Türkmen Kitabevi Kolay gelsin
 
arkadasim ben o kitaptan yararlandim ve tek kelime ile super cunku kendimi ileri seviyeye tasimama buyuk yardimci oldu
 
Visual basic'te 3 boyutlu bir cismi formun üzerinde hareket ettirebilmem mümkün mü?Bu konuda çok acil yardıma ihtiyacım var..
 
vb ile ilgili haberlesme uzerine calismalarim var.rs232/485 plclerle veri alis verisi gibi...bir de test makinelerinde grafik (run time)cizdirmede eksiklerim var..bunlari nasil giderebilirim.alabilecegim bi kitap vey abaska bi kaynak tafsiye edebilir misin..tesekkurler...
 
Plc için hazırladığım programın vb de hazırladığım başka bir program ile haberleşmesini sağlamam lazım.RS232 haberleşme kullanmam gerekiyormuş bunun için.yardımcı olabilirseniz sevinirim..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst