Visual Basic ile görüntü işleme.

zuygar

Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba, ben visual basicte görüntü işleme kullanarak bir resimdeki yazıları tespit eden bir program yazacağım. Görüntüyü wepcam veya başka bir şeyle alıp seri port kullanarak bilgisayara göndereceğim. Sonra bu görüntü üzerindeki yazıları tespit edip yazdıracağım. Yardımcı olabilecek ya da en azında bir fikir verebilecek birileri varsa sevinirim.
Teşekkürler...
 
resmi renklerine göre pixel pixel taratarak yazının koordinatlarını bulabilirsin.ancak resmin cekildigi andaki mesafeye göre monitordeki ebadı degisiklik gösterecektir.oransal olarak kordinatları büyültüp kücülterek geri pilandaki hangi örnege yakınsa onunla eslestirmen gerekir.hızlı bir pc ile yapılabilinecegini zannediyorum.keza halehazırda yapılmısları var (arac plaka tanıma sistemi) sen niye yapamıyasın.bence bütün mesele azimle ugrasmaktan geciyor.
 
c# ile yapılmış resimden yazı okuyabilen bir program gördüm yazım ve tasarlama aşamasında ne tür sıkıntılar ile karşılaşıldığına şahit oldum.
 
abby fine reader programı bu işi yapıyor. okuldayken çok işime yaramıştı. işine yarar mı bilemiyorum
 
planetsourcecode.com sitesinden benzer işler yapan kaynak kod bulabilirsin. Seri port ile resim aktarma olayıda sıkıntılı diye düşünüyorum. Verdiğim adresten mutlaka bir ocr kaynak kodu lursun
 
Halcon
Sherlock
OpenCV
NI Vision Studio

Hepsinin VB.NET kütüphaneleri ve OCR algoritmaları var.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,892
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst