Vista da twidosoft ile ethernet bağlantı sorunu

allforum

Üye
Katılım
14 Tem 2009
Mesajlar
106
Puanları
1
arkadaşlar vistada Twidosoft programı ile ethernetten bağlantı kurmadım. varsa kurabilen yardımcı olursa sevinirim. tşk.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sy allforum twidosoft programı vista işletim sistemiyle çalışmaz vista ile çalışacak program twidosuite programıdır bence bilgisayarına bu programı kur kolaygelsin.
 
twidoya ethernetten bağlanmak için :
ilk kez ethernetten bağlanılacaksa, öncelikle twidoya normal programlama kablosu (tsxpcx3030 vb.) ile basit bir program yüklenir. Bu programda dikkat edilmesi gereken twidosoft programında sol tarafta hardware in altında port1 remote link yazan yere çift tıklayıp açılan kısımdan modbus seçilip ok yapıyoruz. daha sonra hardware e sağ tıklayı add option dan en alttaki 499t ethernet modülünü seçiyoruz. ok diyoruz. şimdi modülümüz hazır. bundan sonra ; soldaki pencerede harware 'in altında twido port yazan ethernet modülüne çift tıklayıp en üstteki kutucuğa herhangi bir IP adresi veriyoruz. ör: 10.0.0.5
alttaki sub-mask a dokuhnmuyoruz. onun altındaki gateway adress kısmına bilgisayarımızın ağbağlantılarındaki varsayılan ağ geçidi ile aynı olmasına dikkat ediyoruz. ok. diyip onaylıyoruz. son olarak başlat-ağ bağlantılarım-yerel ağ bağlantısı- sağ tıkla-özellikler-tcp/ip- özellikler- IP adresi kutucuğuna twidoya verdiğimiz 10.0.0.5 adresini veriyoruz. Artık bundan sonra ethernet ile twidoya program yükleyebiliriz hemde çok daha hızlı olarak.
 
twido soft ta twido suitte vistaya kuruluyor ve çalışıyorlar. denedim ikisndende download kablosu ile program yukleyebiliyorum. ethernet ayarlarım doğru sürekli ethernetli plc kullanıyorum ayar konusunda sıkıntım yok. xp de ethernetten download yapabiliyorum. ama vistada beceremedim.
 
twidosoftla da kullanılır ben kullanılıyorum twido suite le simulasyon da yapabilirsin ek olarak sadece.
 
versiyon 2.2 ile dene..
ayrıca visatnin sürümü en az premium olması gerekiyor. home edition olmaz.
 
ewet vista sürümü ile sorunum varmış. vista premiumda sorun yok. tşk.
 
plc programlayan adamın vista kulanmaması lazım bence sizde kulanmayın
 
arkadaşlar merhaba peki twido suıte windows 7 de çalışıyormu
 
Win 7 bildiğim kadarıyla xp ve win 7 modunda çalışabiliyor xp ile çalışan ve wistada sorun olan yazılımlar win 7 pro veya ultimate versiyonunda çalışıyor iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst