Visio programı?

edremit

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
12 Eki 2006
Mesajlar
719
Puanları
506
Yaş
54
Arkadaşlar 2000 senesinde (daha bilgisayar ile yeni yeni tanış oluyorduk) bilgisayar nasıl olurda proje çizer diye kara kara araştırırken İzmir...teknik lisesinde okuyan arkadaşım bir CD getirdi abi bunun içinde bir çok elektronik program var dedi CD yi bıraktı ve gitti. O heyecan ile CD deki bütün programları bir gecede kurdum. Hepsi ingilizce belki müthiş programlar fakat ben birşey anlamadım. Zaten zavallı pentium 200 mmx bilgisayarım sabaha doğru göçtü.
Aklımda kalan bir iki programdan biriydi visio. İlk açılıştaki Ölçekli karelere bölünmüş arayüzü bir çizim programı olduğunu belli ediyordu. Neyse o CD bizim bilgisayarı göçerten CD olarak uzun süre rafta kaldı. Ben biraz daha bilgisayar öğrenmeye çalıştım iş döndü dolaştı gene bilgisayar ile proje çizmeye geldi. Bir yerlerden ünlü Autocad programını buldum hatta satın aldım R2000 versiyonumuydu neydi...Evde heyecan ile kurdum ve büyük bir hayal kırıklığına ugradım kapkara bir ekran...zaten ingilizce birileri anlatmadan öğrenilecek gibi değil. Zaten ekran görüntüsü beni hiç açmadı. Bir iki program daha denedim yok türkçe çizim programı yok demo.....hiç biri olmadı. Aklıma raftaki CD geldi bu arada çağ atlamış P3 bir bilgisayar sahibi olmuştum. Oradan visio programını tekrar kurdum ve yavaş yavaş fırsat buldukça üzerinde çalışmaya başladım. Fazla değil 1-2 ay içinde işimi görecek kadar çizim yapabiliyordum. Hiç ingilizce bilmediğim halde. Yaklaşık 3 senedir de kullanıyorum.
Programın gerçekten iyi olduğu belliydi. Bendeki program 5.0 versiyonu geçen sene bir arkadaş 2002 prof'unu getirdi kurmam ile silmem bir oldu. İnsan alışkanlıklarından vaz geçemiyor nedense. Her neyse Bill amcamız da bu programın geleceğinin parlak olduğunu sezmiş olmalı ki. Bu programı ofis eklentisi olarak piyasaya sürüyor. Yeni çıkan ofis eklentilerinde opsiyonel olarak var. Bence verilecek paraya fazlasıyla değer. 5.0 versiyonunda microsoft ile ilgili herhangi bir yazı yoktu. Sadece visio for windows yazıyor. Zannediyorum ki Bill amcamız bu firmayı satın aldı ve programı da kendi ailesinin içine kattı.
Eklentide kardeşimin kurduğu bir mandalin saratma tesisinin projesi var yaklaşık 15 sayfa kadar. O tesisi kurdu bende yaptıklarının projesini çizdim. Göze de hitap eden çizimler insana zevk veriyor. Burada asıl belirtmek istediğim benim gibi ingilizce bilmeyen birinin belki de programın %10 özelliğini dahi kullanmasını bilmeden bu program ile yaptığı çizimleri sizlere göstermektir. Bunun gibi daha birçok çizimim var. Kumanda devresinde benim uluşturduğum hazır devre elemanlarını özellikle silmiyorum size bir fikir vermesi için.
Programı nereden bulacağım diyen arkadaşlar için artık microsoft sitesinden dahi deneme sürümünü indirebilirsiniz. Zaten ofis eklentisi olduktan sonra bollaşır sanırım.
Pojenin tamamını yüklüyemiyorum sitede yer yokmuş 4 tane 0,6 ile 0,99 MB arası zip dosya yapmıştım. Örnek 4 sayfa gönderiyorum.
 

Ekli dosyalar

  • madalin.zip
    732.3 KB · Görüntüleme: 521
Moderatör tarafında düzenlendi:
Visio 2003 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Visio 2003 hakkında sıkça sorulan sorulara (SSS) yanıtlar bulun.
Genel Bilgiler

S. Visio 2003 nedir?
Y. Visio 2003, kişilerin işle ilgili ya da teknik konulardaki kavramları görsel çizimlere dönüştürmelerini sağlayan bir çözümdür. Visio’yu kullanarak, önemli bilgileri formüle edebilir, belgelendirebilir, diğerlerine ulaştırılmalarını sağlayabilir ve hedef kitleniz üzerinde profesyonel bir etki yaratabilirsiniz.
Çizimler, bilgi alışverişinde güçlü bir araç olabilir; ancak çoğu yazılım paketi, kullanıcıların sanat becerileri olmasını gerektiriyor. Visio, elle çizim yapmayı beceremediğini düşünen, ancak yine de önemli bilgilerini yayınlarken görsel öğeler kullanmak isteyenler için tasarlanmıştır. Visio 2003 ile, biçimlendirme araçlarından ve önceden tanımlanmış Microsoft SmartShapes® simgelerinden yararlanarak çizimler oluşturabilir, arka planlar, başlıklar ve sayfa kenarlıkları ekleyebilirsiniz.


S. Kimler Visio kullanabilir?
Y. Hemen herkes Visio kullanabilir. Microsoft Office Visio Standard 2003, iş süreçlerinin nasıl geliştiğini göstermek isteyen profesyonellerin kolayca çizimler oluşturmasına yardımcı oluyor. BT uzmanları, yazılım geliştiriciler, mühendisler ve planlamacılar gibi teknik çalışanlar için, Microsoft Office Visio Professional 2003, teknik bilginin basit çizimlerle anlatılmasına yardımcı olan kapsamlı çizim araçları sunuyor.


S. Çizimleri Word ve PowerPoint ile zaten yapabiliyorum. Visio’ya neden gereksinim duyacağım?
Y. Microsoft Word ve Microsoft PowerPoint® gibi diğer Office programları temel çizim becerilerini sunuyor olsa da, Visio çok çeşitli çizimleri oluşturmanıza yardımcı olacak biçimde tasarlanmış özel bir çizim aracıdır. Diğer Office programlarının aksine, Visio’yu kullanarak çizimleri otomatik olarak oluşturabilir, görevleri tamamlayabilir, raporlara veri alıp bilgiyi şekiller içinde sunabilirsiniz.


S. Visio kullanmak için ne tür becerilerim olması gerekiyor?
Y. Hiç. Visio ile, önceden tanımlanmış akıllı SmartShapes simgelerini kullanarak çizimleri kolayca oluşturabilirsiniz. Yardım menüsündeki derslerle çalışmaya başlayabilir ve dilerseniz Visio Çözüm Sağlayıcıları’ndan temel ve ileri düzey eğitim de alabilirsiniz.


S. Visio 2003’teki yenilikler nelerdir?
Y. Visio 2003, uygulama geliştiricileri ve deneyimli kullanıcılar için gelişmiş çizim becerileri, yeni şablonlar, dosya alma ve verme becerileri güncelleştirmeleri, gelişmiş birlikte çalışma uygulamaları ve daha bir çok gelişmiş özellik sunuyor.


S. Neden yükseltmeliyim?
Y. Visio 2003’e yükseltmeniz için, yeni şablonlar ve beyin fırtınası araçları, güncelleştirilen çizim araçları, gelişmiş birlikte çalışma uygulamaları gibi birçok neden vardır. Daha fazla bilgi için, Visio 2003 Kullanmanız için 10 neden makalesine bakın.


S. Visio 2002 dosyaları, Visio 2003 ile uyumlu mu?
Y. Evet. Önceki Visio sürümlerinden biriyle oluşturulan bir çizim dosyasını Visio 2003 ile açıp kullanabiliyorsunuz. Visio 2003 çizimini Microsoft Visio 2002 ya da Visio 2000 ile açabilmeniz için, öncelikle dosyayı Visio 2002/2000 dosya biçiminde kaydetmelisiniz. Not Çiziminizi önceki bir sürümde kaydettiğinizde bazı işlevler çalışmayabilir.


S. Visio 2003 ürün hattına hangi ürünler dahildir?
Y. Visio ürün ailesi, Visio Standard 2003 ve Visio Professional 2003 sürümlerinden oluşuyor.


S. Visio 2003 hangi dillerde piyasaya sürülüyor?
Y. Visio 2003, 17 farklı dilde piyasaya sürülüyor:
Çince (Basitleştirilmiş)
Çince (Geleneksel)
Çekçe
Danca
Felemenkçe
İngilizce Fince
Fransızca
Almanca
İtalyanca
Japonca
Korece Norveççe
Lehçe
Portekizce (Brezilya)
İspanyolca
İsveççe



S. Visio 2003’ü diğer Microsoft Office Sistemi programlarıyla nasıl kullanabilirim?
Y. Visio 2003’ü diğer Office programlarıyla birlikte kullanarak şunları yapabilirsiniz:
• Önemli noktaları vurgulayın. Her gün gerçekleştirilen iletişim sırasında Microsoft Excel elektronik tablolarına, Microsoft Outlook® e-posta mesajlarına, Microsoft Word belgelerine ve Microsoft PowerPoint® sunumlarına Visio çizimleri ekleyerek önemli noktaları vurgulayabilirsiniz.
• Çizimlerinizi eklediğiniz programda düzenleyin. Yerinde düzenleme özelliğiyle, çiziminizi düzenlemek için özgün dosyaya gitmenize gerek kalmıyor. Diğer Microsoft Office programında çizimi çift tıklayıp Visio düzenleme ortamına erişebilir ve değişiklikleri yapabilirsiniz.
• PowerPoint renk şemanızı aktarın. Visio çiziminizi PowerPoint’te oluşturup slaydın renk şemasını çiziminize aktarabilirsiniz.
• Beyin fırtınası avantajlarından yararlanın. Yeni şablonu kullanarak oluşturduğunuz beyin fırtınası çizimini Word belgesine gönderip, toplantılarda geliştirilen fikirleri kolayca düzenleyebilir ve geliştirebilirsiniz.
• Takvim oluşturun. Outlook verisini kullanarak Visio’da oluşturduğunuz takvime, yine Visio araçlarını kullanarak yeni bir görünüm ve his kazandırabilirsiniz.
• Projeniz için zaman çizelgeleri ve Gantt grafikleri oluşturun. Microsoft Project’ten aldığınız proje görevlerini ve aşamalarını kullanarak zaman çizelgeleri ve Gantt grafikleri oluşturun. Visio zaman çizelgelerinde ve Gantt grafiklerinde depolanan veri Microsoft Project’e verilebiliyor. Microsoft Project verisinden iş yapısı oluşturmak için Visio’dan yararlanabilirsiniz.

S. Visio 2003’ü özelleştirebiliyor muyum?
Y. Kuruluşunuzun gereksinimlerini karşılayan Visio esaslı çözümleri Visio 2003 araçlarıyla geliştirin:
• ActiveX Denetimleri. Microsoft ActiveX® denetimlerini kullanarak, projelerinize Visio çizim becerileri ekleyebilirsiniz.
• Shape Studio. Bu araçla, şekil kitaplıkları oluşturabilirsiniz.
• Visio SDK. Microsoft Visio Software Development Kit (SDK), özel çözümler geliştirmek amacıyla kullanabileceğiniz örnek kodlar, araçlar, belgeler ve Primary Interop Assemblies (PIA) gibi özellikler içeriyor.


S. Visio 2003’ün kurulumu ya da özelleştirilmesi konusunda yardım alabilir miyim?
Y. Evet. Kurulumla ilgili yardım için, Visio Kaynak Paketi’nin beta sürümüne bakın. Özelleştirme konusunda yardım için, SDK’yı kullanın ya da MSDN’i ziyaret edin. Ayrıca müşterilerimiz kurulum, eğitim ve özelleştirme konularında 200’den fazla Visio Çözüm Sağlayıcısı’ndan yardım alabiliyor.


S. Sessiz kurulum ve diğer yönetilen kurulum türleri Visio’da destekleniyor mu?
Y. Evet. Visio 2003, ayrıca özel yükleme ve Bakım sihirbazlarını da destekliyor.


S. Visio 2003, iş süreci yönetimine nasıl yardımcı oluyor?
Y. Tüm iş süreci yönetimi (BPM) çalışmalarında en önemli aşama, süreç aşamalarının tam olarak belirlendiği ilk adımdır. Visio, kuruluşunuzun iş süreçleriyle ilgili belgeleri hızla oluşturmasına yardımcı olarak bu süreçlerin nasıl gerçekleştirileceğini daha iyi anlayabilmenizi sağlıyor.


S. Visio’nun iş süreci yönetim aracı olarak kullanılmasına yardımcı olacak hangi kaynaklar kullanılabiliyor?
Y. Visio ekibi, BPM çalışmasını başarıyla tamamlamanızı sağlayacak araçları ve bilgiyi sunuyor. Bu desteğe başlangıç şablonları, çevrimiçi dersler, ortaklarımızdan özel çözümler ve eğitim de dahildir.


S. Visio 2003’ü diğer Microsoft teknolojileriyle entegre edebilir miyim?
Y. Evet, Visio 2003 şu programlarla entegre edilebiliyor:
• Exchange Server. Visio sihirbazını kullanarak, Microsoft Exchange Server genel adres listesinden bir organizasyon şeması oluşturabilirsiniz.
• SQL Server ve Access. Visio Professional ile, var olan şemaları ters mühendislik kullanarak işlemek yoluyla Microsoft SQL Server™ ve Microsoft Access veritabanları oluşturabilir ya da varlık ilişkisi çizimlerini kullanarak veritabanı yapısı önerileri tasarlayabilirsiniz. Visio çizimlerini bir veritabanına bağlayarak oluşturabilir ya da değiştirebilirsiniz.
• Visual Studio .NET. Visio Professional ile, sınıf yapısını ters mühendislik kullanarak işlemek yoluyla Microsoft Visual Studio® .NET uygulama geliştirme projelerinin Unified Modeling Language (UML) çizimlerini oluşturabilirsiniz. Visio, Microsoft Visual Basic® .NET ve C# ile yazılan ek bileşenlerin yanı sıra XML Web servislerini de destekliyor. Visio, bir makro kaydedici ve entegre bir Visual Basic for Applications (VBA) düzenleyicisi de içeriyor.
• BizTalk Server. Visio kullanarak, bir iş sürecini tasarlayabilir ya da belgelendirebilir ve sonra da veriyi eski etki alanı çıkışı (ODX) ya da iş süreci çalıştırma dili (BPEL) gibi XML işlem standartlarıyla dinamik olarak paylaşabilirsiniz; görevi Microsoft BizTalk® Server ile otomatikleştirin.
• Windows Server. Visio Professional kullanarak, kuruluşlar için tasarladığınız ya da belgelendirdiğiniz Microsoft Windows Server™ Active Directory® dizin servisinden kurulum ve geçiş planlaması amacıyla yararlanabilirsiniz.

S. Visio 2003’ü öğrenebileceğim hangi son kullanıcı eğitim ve sertifika programları bulunuyor?
Y. Bilgi için, Visio Çözüm Sağlayıcıları ile bağlantı kurun.


S. Visio 2003 için sistem gereksinimleri nelerdir?
Y. Visio 2003 için sistem gereksinimleri makalesi’ne bakın.


Visio Standard 2003

S. Neden Visio Standard 2003 kullanmalıyım?
Y. Visio Standard’ı işyerinizde kullanıyorsanız, belge işlemleri, grafikleri düzene koymak ve eşleştirmek, proje zaman çizelgelerini hazırlamak gibi görevleri gerçekleştirmenize yardımcı olacak çizim becerilerine sahip olabilirsiniz.


S. Visio Standard 2003’teki yenilikler nelerdir?
Y. Visio Standard 2003’ün yeni özellikleri şunlardır:
• Beyin fırtınası şablonu. Şablona dayalı olarak geliştirilen bir beyin fırtınası çizimini Word belgesine gönderip, toplantılarda geliştirilen fikirlerinizi kolayca düzenleyebilir ve geliştirebilirsiniz.
• Organizasyon şemalarına resim ve noktalı çizgilerle ilişki ekleme becerisi. Organizasyon şemalarına çalışanlarınızın resimlerini ekleyebilir ve önemli rapor yapılarını gösterebilirsiniz.
• Outlook verisinden takvim oluşturma becerisi. Kolay gösterim ve başvuru amacıyla, Outlook takvim verinizi Visio’ya gönderebilirsiniz.
• Geliştirilmiş bir Zaman Çizelgesi şablonu. Bu yeni işlevle, zaman çizelgesini birden çok parçaya bölebiliyorsunuz.
• İş süreci çizim katalogu. Neredeyse her türlü iş süreci belgelendirme çalışması için özel araçlar sunuluyor.

S. Visio Standard 2003 ile Visio Professional 2003 arasındaki farklar nelerdir?
Y. Visio Standard, kullanıcıların akış şemaları, organizasyon şemaları ve proje zamanlamaları gibi işle ilgili çizimleri oluşturmasına olanak sağlıyor. Visio Professional ise, Visio Standard şekillerini ve çözümlerini, teknik çalışanlarınızın BT, Web, uygulama geliştirme, mühendislik ve diğer teknik çizimleri oluşturmasına olanak sağlayan şekiller ve çözümler ile birleştiriyor.
Visio 2003 Standard ve Visio 2003 Professional özelliklerini karşılaştırın.


Visio Professional 2003

S. Neden Visio Professional 2003 kullanmalıyım?
Y. Visio Professional kullanan bir teknik çalışansanız, çeşitli teknik kategorilerde özel çizim becerilerine sahip olabilirsiniz. Elektrik mühendisi, kat planları çizen bir mimar ya da bir uygulama geliştiricisi olsanız da, Visio Professional’ı kullanarak projenizin çizimlerini yapabilirsiniz.


S. Visio Professional 2003’teki yenilikler nelerdir?
Y. Uygulama, aşağıdaki yeni ve geliştirilmiş özellikleri içeriyor:
• Rack Diagram şablonu.
• Güncelleştirilen ağ şekilleri.
• Geliştirilmiş bir Web sitesi haritası oluşturma çözümü.
• Microsoft Windows® XP kullanıcı arabirimi (UI) şablonu.
• Veriyi bina planlarıyla birleştirme desteği.

Ücret ve Sipariş

S. Visio 2003 ne zaman piyasaya sürülüyor?
Y. Visio 2003, A.B.D.’de 21 Ekim 2003 tarihinde piyasaya sürülüyor, ancak bazı müşterilerimiz uygulamaya daha erken bir tarihte sahip olabilirler. Microsoft Office Sistemi programları makalesi’nden, uygulamaların ne zaman piyasaya sürüleceklerini öğrenebilirsiniz.


S. Visio 2003, Microsoft Office Sistemi sürümlerine dahil olacak mı?
Y. Hayır. Visio 2003, tek başına bir program olarak piyasaya sürülecektir; hiçbir Office 2003 sürümüne dahil edilmeyecektir. Hangi uygulamaların dahil olduğunu, Office 2003 Sürümleri makalesi’nden öğrenebilirsiniz.


S. Visio 2003’ü nasıl sipariş edebilirim?
Y. Müşterilerimiz, Visio Standard 2003 ve Visio Professional 2003’ü piyasaya sürülme tarihinden sonra Microsoft lisans programları kapsamında herhangi bir Microsoft perakende ürün satıcısından ya da shop.microsoft.com adresinden sipariş edebilirler. Visio 2003’ün piyasaya sürülme tarihi 2003 yılının ikinci yarısı olarak belirlenmiştir.


S. Visio 2003, hangi lisanslama programlarına dahil olacaktır?
Y. Visio 2003 lisansları, sonraki bir tarihte açıklanacaktır.


S. Visio 2002’yi şimdi satın alırsam, Visio 2003’e ücretsiz olarak yükseltebilir miyim?
Y. Visio 2002’yi 15 Ağustos – 30 Kasım 2003 tarihleri arasında sipariş ederseniz, uygulamanızı Microsoft Teknolojileri Garanti Programı kapsamında Visio 2003’e ücretsiz olarak yükseltebilirsiniz. Not Nakliye ücreti ödemeniz gerekebilir.
Visio 2003’ün piyasaya sürülme tarihinde, sahip olduğunuz Yazılım Güncelleme Garantisi (SA) süresi dolmamışsa, Visio 2003’e sözleşme kapsamında sahip olabilirsiniz.

not : www.microsof.com dan alıntıdır bilgilendirme amaçlıdır.

edremit projenizi inceledim gerçekten çok beğendim visio ile yeni tanıştım inş. yakında kullanmaya başlarız ;)
projeleri görmek için linkten microsoft office visio wiever programını ekten indirebilirsiniz
 

Ekli dosyalar

  • visioviewer.rar
    7.3 MB · Görüntüleme: 11
Visio çok mükemmel bir programdır arkadaşalar. Şahsen ben kullanıyorum. Çok şeçenek var. Edremit arkadaşım Autocade kötü demişsin ama eger autocadi ögrenirsen çok kaliteli bir tasarım programıdır. 3 boyutlu çizim bile yaparsın autocad de.
 
Visio programını nerden bulabilirim arkadaşlar,microsoft un sitesinden indirdiğimiz programla ancak örnek projeleri görüntüleyebiliyoruz.Kendimiz örnek projeler,çizimler yapamıyoruz.
 
Ben Visio 2003 ü kullanmaya başladım. Ancak türkçeleştiremedim. Türkçeleştirmek için ne yapmalıyım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.
 
ellerine kollarına sağlık. lisanslı program almayalım. cocuklarımız microsoftun kolesi olmasın
 
sağol eline sağlık
 
abi eger bilg. müh okuorsanız bir numara bi program yani kessinlikle tavsiye ediorum
 
tesisat projeside çizilebilirmi acaba.hazır semboller veya sembol oluşturma özelliği varmı.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst