Vipa 314St/DPM Encoder Bağlama

him

Üye
Katılım
1 Ağu 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Elimde bir adet vipa cpu 314 st/dpm var. Bu plc içinde 4 adet hızlı sayıcı girişini kullanmak istiyorum ve bu 4 uca enkoder bağlamak istiyorum. Daha önce bu vipa plc kullanananız enkoder için var mı? Bu model compakt enkoder değil dahasheetten baktığım kadar ile acaba siemensteki gibi fm 350 modülleri vasıtasıylamı birşeyler yapılabilir? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Bu problem hakkında elime bir örnek geçti. Fakat, pek anlamadım. Açıklayabilecek arkadaşlar yardım ederse memnun olurum.
hscornek1.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yukarıda vermiş olduğun örneğin counter ile uzaktan yakında bir alakası yok. Normalde CPU üzerindeki Counter leri SFB47 kullanarak count değerini okuyorduk sanıyorum bu biraz farklı bir cpu. Manualine kısa bir göz attım aktif olabilmesi control bitlerinin doğru konumda olması gerekiyor bunun için size tavsiyem Otes elektronik ile irtibata geçmeniz.
 
vipa st314 altta yazan numarasına göre rail de cpu318 2dp ye karşılık gelir.(6cf01 yada 6f02 için) hazırda cp313-1 ve cp342-5 modullerini barındırır.sen vipa 6cf01 kullanıcı kitabini indirir ve okursan nasıl yerleştirmen gerektiği ve listden neleri seçmen gerektiğini anlarsın. Hazırdaki ai-ao-c1-c2-c3-c4-di-do lar içi eklediğin cp342-5 modulune yeni bir profi bus hattı kurup oraya vipa speedbus gsd file ile eklediğin speen bus eklentisini yapman gerekir...burdan anlatmak hakkatten zor klavuz u okursan sana çok yardımcı olacaktır. olmazsa yazışalım yardım etmey çalışırız...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst