Vipa 313sc Program Yüklenme Hatası

dincer41

Üye
Katılım
14 Ara 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
45
Selam arkadaşlar işletmede kullanılmayan 1 adet vipa313sc cpu var.şuan için bir proje için gerekli oldu.fakat üzerine hiç bir program yüklenmiyor.sanırım proğram koruması gibi bir şeyler yapılmış.bu konu hakkında yardım olabilecek birileri varmı.?birde software olarak simatic manager pro5.4 kullanıyorum,bununla ilgili bir sıkıntı var mı? SF hatası verir mi?

arkadaşlar bu konu hakkında hiç kimsenin bilgisi yok mu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sayin dincer41

Overall Reset yaparak PLC nin icindeki programi silebilirsin.Ve yeniden program atmayi deneyebilirsin. Siemensin butun versiyonlari TIA Portal dahil VIPA Cpu'lari desteklemektedir.

Overall Reset
• Bunun icin PLC nin uzerindeki Run - Stop - MRES fonksiyon secici anahtari MRES konumuna al ve yaklasik uc saniye tut. Bu üc saniye sununda PLC uzerindeki Stop Ledi flash yapmayi birakarak kalici konuma gelir.

• Stop konumuna aldiktan sonra tekrar STOP konumundan MRES konumuna alip hızlıca tekrar STOP konumuna almak gerekiyor. Bu ikinci periyod 3 saniyeden kısa surmelidir. Bu esnada Stop led yanıp sonmeye devam eder.

• Overall Reset STOP led i kalici yanmaya baslayinca tamamlanmis demektir.


Resim den daha net anlasilabilecegi kanaatindeyim.

Kolay gelsin...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst