Vinçte ağırlığa göre hızı ayarlamak

yükün miktarına göre ayarlnacak diyorsunuz yani kademeden ziyade tamamen bir oran verilecek ve hız ayarlanabilir bir sürücü ile bu sürücünün kontrol girişine bir loadcell transducer bağlanacak. transducer analog çıkışı vinc motor sürücünün hız kontrol girişine bağlanacak. 0-10v çıkışlı bir transducer ve 0-10v girişli bir hız invertörü almalısınız. loadcell ve transucer i istanbul baykon frimasından temin edersiniz.
Benim aklıma sensor olarak akım sensoru uygulamak geldi,cektigi akıma göre hızı ayarlamak.İnek kaşıma makinasında uygulamıstım(şaka degil gercekten inek kaşıyor)motor fazla akım cekmeye basladıgı anda terse dondurup kuyrugu falan kaptırmıssa bırakmasını saglıyordum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hız ayarlaması istediğiniz motora sürücü bağlayın ve akımı analog çıkışa verip ana frekans kaynağını bu sinyalle kısın.
Hedef sürücü ile kaynak sürücü(0-10V sinyal) aynı almak zorunda değil, kaldırma sürücüsünün akım değerini işleyerek diğer sürücülere hız değeri olarak atayabilirsin(Örnek: Delta C2000 , Bazı modellerde iç PLC mevcuttur.)
 
Motora sürücü bagliyacaksaniz kumanda kolunda pot olması gerekir 0-10 v ama bunu vites olarakta yapabilirsiniz koldaki kontak durumuna gore ama aslında bütün iş sürücüde bitiyor sürücünün motora taşıyacağı yüke gore uygun değerlerde seçilmelidir. Sürücü sayesinde istediğiniz tarzda çalıştırabilirsiniz sürücü parametreleri size bütün yolları gösterir zaten.
 
Bunun içinde parametreler var diye biliyorum birazda sececeginiz sürücüye bağlı aslında boşken sıkıntı yok ama tonaj taşırken sürücünun algıladığı akım ve DC bara voltajının değerlerine gore hız tanımlaması yapılabilir diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,105
Mesajlar
915,012
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst