vinçler için aşırı yük limitörü

saglıklı olmadıgı kesin... Fakat amac halatı, motoru ve mekaniği korumak. Güvenlik yani..Kancada ki yükün tam agırlıgı degil. Zaten bu bir terazi degil. Eger senin motorun bir fazdan yüksüz iken fazla akım cekiyorsa ve sende bunun arıza oldugunu biliyorsan o sisteminde vinci korumaya alması normal bence.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaslar yanlış hatırlamıyorsam asansör fazla yük cektigi zaman üst tarafına rezistans koyuuyorduk
 
halattan yükü ölçen aşırı yük sistemlerini ELEKTROS ELEKTRONİK adresinden bulabilirsiniz. Bu sistemler halattaki gerilmeye göre ayarlanan gerilme değerinde kontak çıkışı veriyor. Halatın üzerine takıldığından montajı da çok kolay.
 
aradığın şey loadcell olabilirmi.vinç için iki tip loadcell vardır.halat tipi ve mil tipi loadcell.halat tipinde sağdece kontak alabilirsin mil tipinde ise kontak çıkşı 0-10V ve 0-20 mA çıkışlı olanları vardır.hangisini istiyorsan seçebilirsin.biz esit marka loadcell kulanıyoruz ama orada bayisi varmı bilmiyorum.ESİT Elektronik LTD adresine bakabilirsin.kolay gelsin

Glf arkadaş, load cell uygulaması ile ilgili araştırmayı ben de yapıyorum. Fakat mekanik olarak çok fazla bilgim olmadığından dolayı nasıl bir şekilde kullanılacağını pek anlayamadım. Mil tipi load cell ile uygulamaların varsa paylaşabilir misin? teşekkürler.
 
arkadaslar load cell icin intigator gereklidir.setlediginiz tonda kontak alırsınız.ESİT in bu konuda cihazları var.Ama load cell monte etmek (sonradan bir Bakım vincine) zordur.COK iyi bi projelendirme gerekir.yani o iş zor..Akımı kullanmak olabilir hem vincteki tambur motorundaki herhangi bir arızadan asırı akımdan cıkar hemde yuke gore akım artacagından iş gorebilir...birde galiba bi arkadas faz sırası rölesi yuzunden vincini calstıramamıs.ilk sayfadaydı galiba..faz sırarı rolesine kopru atmak ii bir fikir deildir..
 
LOADCELL ARIYORSANIZ.. MEVCUT VİNCİNİZ İÇİN HALAT A TAKILAN ÖNERİRİM. AMA YENİ YAPTIRACAĞINIZ VİNÇLERE İSE BUNUN YERİNE LOADPİN UYGULAMASINI ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM. BİZ Konya da 7000 KG DA 3 KG HASSASİYETİ YAKALADIK LOAD PİN DE.. YÜKÜN BÜYÜKLÜĞÜNÜDE GÖSTERGEDE GÖSTEREBİLİYORUZ. HEM TARTIM HEMDE LOAD CELL İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLUYORUZ. DETAYLI BİLGİYE 0332 346 3083 VE www.optimas.com.tr den bizden ulaşabilirsiniz.
 
Loadcell ve indikatör kulanabilirsin(loadcell i vincin ağızına montajlıyorlar) indikatörden kontrol eder aynızamandada yükünü görürsün
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst