Vinç Kumanda Devresi Yardım

Arkadaşlar 6 hareketli vinç kumanda devresini çift hızlı motorlarla yapmak istiyorum.ama kumanda devresini bir türlü halledemiyorum.butona yavaş basınca yavas gidecek çok basınca hızlı gidecek.bu konuda bana yardımcı olabilecek olan olursa çok sevinirim.

motorların kılemens kapagında kademeleri ayarlayan diot vardı bak istersen bi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar bu kumadnalarını PIC ile yapanlar özellikler bazı şeylere dikkat etsinler motora bağlı olan ileri ve geri tuşları aynı anda basmış olsa bile çalışmaması lazım..

PIC ile mükemmel kontrol yapılabilr. RF linkler prazitte kontak çekmelerinden etkilenriler dikkatli olmak gerekir..
mutlak gidecek veri matematiksel ifadeye sökülmalıdır iki satır kod fazla yazın daha güvenli olsun..

ayrıca tasarlamak isteyen varsa ayrıntıları söylesi yardımcı olayım .. devreyi çizerim kod yazarım .. sıkıntı değil .. çünkü kumanda kontrolü yaptım bir çok kez..
 
plc ile çok rahat yaparsın ama kumanda ile yapcam dersen her butona bir zaman rölesi kullanarak ta yapabilirsin ama biraz kaba olacak panonun içi
illa kumanda ile yapacam dersen zaman rölelerinin sayısını belki yarıyarıya düşürebilirsin.

bu dediklerim dahlender sargılı motorlar içindir örnek yukarı basacak olursan 1 2 sn sonra yavaş devirden hızlı devir e geçecek örneğin yoksa tek devir ise zaman rölelerine gerek yok.
 
vinç kumanda tekrar


Arkadaşım dwg li dosyayı bide pdf yada jpeg olarak verebilirmisin.
Bu verdiğin devre nasıl bilmiyorum ama bana lazım olan şu.
2 kademeli iki tane buton ve bir acil stop ile olan bir kumanda devresi lazım, çift hızlı (dahlender)herhangi bir motor için. Butonların 1.ci kademesi yavaş, ikinci kademesi hızlı olacak, diğer butonda geri yonde, tabi bide fren kontaktoru devresi.
 
arkadaş senin 3 kapalı bir açık kontaklı kontaktörlere ihtiyacın var her birinin kapalılarını diğerine kullanman gerekir
 
vincte bir hareket yaparken diğer hareketlerin durması o vincin fonksiyonunu bayağı düşürür.gerçeği bu istek ne amacla bu vincin kullanılcanı merak ettim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst