Vinç Kanca Motoru

sero52

Üye
Katılım
9 Eki 2006
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba

45kw'lık asenkron bir vinç kanca motorunu 1/4 yükte nominal hızın(1500rpm) üzerine çıkarak, motorun akımını nominal akıma(166A) kadar yükseltebilirmiyiz. Böyle bir durumda motor istenilen torku üretebilir mi?

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
45kW asenkron motorun nominal akımını 166 amper olarak belirtmişsiniz. Özel bir motor değilse nominal akımın 100 amperi geçmemesi gerekmekte. Motorun etiket değerlerini tekrar kontrol edebilirmisiniz.

Anladığım kadarıyla motoru hız kontrol cihazı ile kontrol edip 50Hz'in üzerine çıkmak istiyorsunuz. Bu mümkündür. Ancak 50Hz'den sonra gerilim 380 Volt sabit kalacağından tork bu frekansdan sonra karesel olarak azalacaktır. Çıkacağınız maksimum hızı deneme yanılma ile bulabilirsiniz. Hız kontrol cihazından kontrol ederek motor nominal akımını verdiği frekansa kadar hızı artırabilirsiniz.
 
Cevabınız için teşekkürler gücü yanlış yazmışım 85kw olacaktı
 
85kw'lık asenkron bir vinç kanca motorunu 1/4 yükte nominal hızın(1500rpm) üzerine çıkarak, motorun akımını nominal akıma(166A) kadar yükseltebilirmiyiz. Böyle bir durumda motor istenilen torku üretebilir mi?

Sanırım az yükte daha hızlı kaldırsın ağır yükte daha ağır kaldırsın demek istiyorsun
eski çalıştığım firmada vinç kanca motorunda micromaster 440 serisi sürücü vardı ve 2 kademeli olarak çalışıyordu birinci kademe yavaş devir ikinci kademe ise hızlı devirdi belki böyle bir şey yaparsanız işinizi görür sürücü micromaster ise sorun yok kanaatindeyim.
 
Sew eurodrİve sürücü kullan sorun kalmaz
 
düşük yükte kulamanda hız artırıma gidebilinir hız kademelerinle oynaman yerine buton gurubuna pot koyman daha kullanışlı olur diye düşünüyorum tabi vinç oporatörüne güveniyorsan
 

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,495
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst