Vinç için Kablosuz Uzaktan Kumanda

Merhaba, size Türkiye temsilciliğini yaptığımız Alman malı HBC-radiomatic ürünleri ile yardımcı olabiliriz (Ana sayfa - HBC radiomatic GmbH - TR)

Ürünlerimizin her tür vinçle uygulumaları yapılmıştır. Tavan vinci sektöründe Konecranes, Stahl, Demac ve Abus gibi lider firmalar ürünlerimizi müşterilerine sunmaktadır. Diğer sektörleden ise Liebherr, Putzmeister, Sandvik, Atlas Copco, Junjin, Zoomlion ve Sany gibi sektörlerinin önde gelen firmaları ürünlerimiz kullanmaktadır.

Genel olarak radyo kontrol sistemi ile vinçlerinizi kontrol etmek hem güvenlik hemde işlevsellik olarak size faydalı olacaktır. Fakat kullanacağınız sistemin çalışma güvenilirliğini iyi seçmeniz gerekmektedir. Çünkü piyasada bir çok firmadan uzaktan kumanda bulabilirsiniz. En basitinden arabalarımızda kullanılan ürünlerin mantığından çok kompleks sistemlere kadar bir çok alternatif mevcuttur.

Aradaki en basit fark haberleşme güvenliği olup, araba kumandası mantığı ile çalışanlarda sadece komut sinyalleri kumandadan makinaya gönderilmektedir, fakat gelişmiş sistemlerde karşılıklı ve sürekli bir haberleşme olduğu için herhangi bir aksaklıkta sistem otomatik olarak kapanacaktır.

Firmamızın sunduğu ekstra güvenlik özellikleri ile yukarıda arkadaşların bahsettiği bazı durumlardan da kaçınabilirsiniz. Örneğin infrakey sistemi ile, operatörün vinci görmeden start vermesini engelleyebilirsiniz. Çünkü en kalitesiz sistem bile 100 m civarında mesafeden start verebiliriz.

Bir diğer özelliğimiz güvenlik paketi adı verilen hareket sensörlü otomatik kesme işlemidir. Örneğin kumanda operatörün elinden düşmeye başladı, bu özelliğimizle bunu algılayıp, daha kumanda yere çarpmadan sistemi devre dışı bırakıyoruz. Aksi halde yere değdiğinde bir tuşa basabilir ve vinçtek yük istemeden serbest kalabilir.

Bu tür özellikler ve haberleşme güvenliği tabii ki maliyetleri bir miktar artırmaktadır. Diğer taraftan, operatörün yükün altında kontrol yapmak zorunda olmaması, uzaktan vincin etrafınıda izleyerek kontrol yapabilmesi, kablo kopma ve takılma sorunlarından kurtulmak bu işin avantajlarıdır. Dezavantajı ise sadece ekstra bir ücret olmasıdır.

Ürünlerimizle ilgili daha detaylı bilgi için www.hbc-radyokontrol.com adresini ziyaret edebilirsiniz...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Rüzgara karşı duyarsız vinç olarak kastettiğiniz nedir?
 
yerli üretim de elfatek i öneriyorum müthiş sağlam ürün imal ediyorlar.10 metreden düşen kumanda buton takımı elime aldığımda çalışmaya devam ediyordu.ELFATEK - Anasayfa sitesinden tanıtım videosunu izlemenizi tavsiye ediyorum.
 
Son düzenleme:
merhaba uzatan kumandanın bir firkide kumada edilen kontatörlein kontaklarını yapışıp kalması olası bir durumde uzaktan kumanda ne kadar güvenli
 
sayın tesisatçı uzaktan kumanda cihazlarında sadece kumanda devresi için röleler bulunur bunlardan birinin yapışık kalması durumunda zaten kendini belli edecek burada kumanda devresindeki koruma veya kilitlemeler size bir fikir verecektir. 30 yakın uygulama yaptım şu ana kadar böyle bir sıkıntı ile karşılaşmadım.hep aynı markayı uyguluyorum.rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
vinç kumandalarında stanbay tuşu olmazsa olmazlardan bır tuş ikinci emnıyet bence data tek yönlü olmamalı el unitesınden komut gonderıldığınde ana unite komutu doğru aldığını el unitesıne gondermelı ok alınınca işlem yapmalı vinç siradan araba kapısı aç/kapa gıbı olmaz olamaz tehlıkelı kumandadan kaynaklanan tehlıke minumuma ındırılmelı yukarda okudum algılama mesafesı kesınlıkle algılama mesafe sorunu olduğunda sistem olduğu yerde kilitlemeli hiç bır komut algılamamalı fabrıkalarda goruyorum çalışan işçiler vinç altında tamamen güvenerek çalışıyorlar onların hayatını rizke atmak çok tehlıkelı bence
 
kullandığımız bir sistem gayet güvenli ve sağlıklı çalışıyor yalnız kumandaya pil yetiştiremiyoruz.
İyi çalışmalar.
 
http://elfatek.com.tr/
basit.saglam. yerli markadir.kumandalar bulabilirsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst