Viko Jaluzi Kumandasi

hangoss

Üye
Katılım
3 Ara 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,

Birşey danışmak istiyorum. 2 adet Jaluzi kumanda anahtari aldim. Bunlarini montajını yapmak istiyorum. Yalnız nasil bağlayacağımı bir türlü bulamadım http://www.viko.com.tr/images/katalog/attachments/gnl_bs_116031.jpg
Linkte şeması var. Bakıp yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Şemada herşey ortada...Anlayamadığınız nokta nedir.

Sadece Nötr bağlantısı unutulmuş gibi...
 
Şöyle bir şey var. Motordan 3 adet kablo geliyor. Mavi-Siyah-Kahve. Mavi ortak uç. Mavi ve siyah jaluziyi yukari kaldiriyor, mavi ve kahve jaluziyi aşağı indiriyor. Burada Fazi direkt L'ye bağlıyorum. Motorun ortak ucu ile Nötr'ü birbirine bağlıyorum. Ama bu bağladigim ucu anahtara girmiyorum. Dışarıda bağlantı yapıyorum. Siyah ve Kahve renklerinide L1 ve L2 ye takiyorum. Doğru mu?
 
Evet bu şekliyle doğru olması lazım...Mavi ve siyah anahtara bağlanacak.Şunu unutma anahtara giren uç da faz olması lazım.yani mavi ve siyaha faz vermesi lazım anahtarın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,235
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst