Vijeo Designer Programında Ekranda Grafik Oluşturma

Katılım
4 Tem 2007
Mesajlar
7
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,

2 eksen bir servo uygulamasında ekranda eksenin yaptığı hareketi çizmek istiyorum.

Operatör paneli STU855
motion kontrolör LMC058

Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok memnun olurum.

Hepinize kolay gelsin.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
roncevarlik' Alıntı:
Ekranda yapılan hareketi animasyon olarak mı,
yoksa trend sayfasında grafik olarak mı göstermek istiyorsun?

mesela eksende çizdiğim daire hareketini aynı anda ekranda da çizmek istiyorum.
Bu haraket illaki 1 darie olmayabilir tabi herhangi bir şekilde olabilir. Animasyonun tam olarak bunu yapabileceğini düşünmüyorum ama nasıl olacağı konusunda da fikrim yok.
 
Vijeo Citect'te bir kaç proje yaptım fakat hiç böyle bir gereksinimim olmamıştı. Benim de aklıma pek bir şey gelmiyor fakat ActiveX ile yapılabilir belki.
 
bunu ekranlarda yapabilirsiniz tabi bir çok ekranda bu özellik var. mesela tasarladığınız ekranda hareket ettirmek istediğiniz nesnenin ekrana koyacağınız noktadan gitmek istediği noktayı belirleyebiliyorsunuz yani bir resimi düşünün örneğin bir ok ekranda başlangıç noktasını en yukarı sol köşe belirlediniz yani bu değişebilir istediğiniz bir yerde olabilir.daha sonrasında bir world değeri atadınız bu world değeri 0 dan başlayarak worldun içindeki değer 1 arttıkça ekranda bir frame gider siz koyduğunuz okun özelliklerinden ekrandaki pozisyonunu sayısal olarak görebilirsiniz bir sağa kayar her değişmede 1 sağa daha sonra y ekseninede aynı oku kullanarak bir world atarsınız oda aynı şekilde 1 aşağı değer değiştimi 1 aşağı daha vs siz ekranın tasarlamasını servonun çalışıcağı aralığın ölçülerini tutturursanınız yani örnek bir araba ve yol servo motorla araba yolun başından sonuna kadar 100 pulsede gidiyor sizde o ekrandaki yolu arabayı özelliklerinden pzisyonunu 1+1+ kaydırarak yada resimin profilinden ekseni 100 getirerek birebir gerçekçi nesneyi hareke ettirebilirsiniz.hareket esnasında örneğin emniyete bastınız motor durdu hareket de durur motorun yeri gerçekte nerdeyse grafikte orada olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,631
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst