Vijeo Citect Scadada Panasonic FP0 PLC Adresleri

deniz77

Uzman Üye
Katılım
18 Mar 2007
Mesajlar
394
Puanları
246
Yaş
39
Arkadaşlar , vijeo citect scadada panasonic fp0 plc adreslerini bilen varmı? Citect Scada driver help manualindeki gibi değil. V7.1 citect daha önce v6.1 deki adreslerden farklı. citect v6.1 deki gibi yapıyorum ama olmuyor. Sadece plc deki data registerındaki bilgiyi görebiliyorum. Mesela variable tags oluştururken internal relay adres formatı ne olacak. R1 için R1 , R01 , R001 , R0001 yaptım olmadı. Ama DT15 için DT15 yazıyorum oluyor.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba Deniz77

Çok uzun zaman önce şu anda hatırlayamadığım bir örneğin görüntülerini bilgisayarımda buldum.

Panasonic OPC kullanarak bir örnek oluşturmuşum.

Umarım bir faydası olur, sana ancak bu kadar yardımcı olabilirim.
 
En kısa zamanda denemesini yapıcam. Teşekkür ederim.
------------------------------------------------------------------------------
Merhaba Panasonic Destek

Denedim "Bad IO Device variable" hatasını veriyor compile yaparken , ne denedimse olmadı. Data gösterimi normal sorun yok plc içindeki dataları okuyorum. Sorun digital değişkenlerde. V6.1 de oluyor , V7.1 de olmuyor ne iştir anlamadım gitti. Acaba lisans olmadığı içinmi böyle bir kısıtlamaya gidilmiş olabilirmi?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba

Sorunun lisanstan kaynaklandığını sanmıyorum,dijitallerin tanımlanmasında bir değişiklik yapılmış olabilir.(İsim olarak)
 
Panasonic Destek merhabalar , sorun dediğiniz gibi lisanstan kaynaklanmıyor. Bu 7.1 ve 7.2 versiyonlarında tanımlamalar değişmiş. versiyon 7.0'da deneme yaptım fp0 plc ile sorunsuz bir şekilde haberleşiyor ve bütün giriş çıkışları kontrol edebiliyorum , dataları görüp değer girebiliyorum. Eğer bu 7.1 ve 7.2 versiyonlarında bu işi öğrenirsem burada nasıl olduğunu yazıcam. Bu arada FPWIN GR yazılımına simülasyon çok iyi olmuş.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,240
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst