ruin

Üye
Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
Herkese kolay gelsin.
Vijeo Citect Scada* S7300 PLC ile nasıl haberleşir.Projem için Citect scada seçmeyi düşünüyorum ama nasıl haberleşir neyapmam gerekli ve nasıl bir paket secmem gerekli hiçbir fikrim yok.Yardımcı olurmusunuz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Vijeo Citect' i bilmem ama Citect' in haberleşme kütüphanesi gördüğüm en geniş olanlardan biri ve Siemens için de var tabii. Vijeo Citect' te Siemens için sürücü yok ise OPC sürücüsü mutlaka vardır. Vijeo Citect' te OPC sürücüsünü ayarlaman ve Siemens S7-300 için de OPC yazılımı satın alman gerek. OPC yazılımını Siemens' ten satın alabileceğin gibi başka firmaların yazılımlarını da tercih edebilirsin. OPC' yi satın alırken haberleşmek için kullanacağın PC donanımı ile uyumlu olup olmadığını da kontrol etmeyi ihmal etmemelisin.
 
çok sağol hocam verdiğin bilgiler için.
Yani önce vijeo citect te siemens sürücüsünün olup olmadığını öğrenecez.Olmadığı takdirde OPC yazılımına ihtiyacımız olacak doğrumu?peki senin önerebileceğin bir OPC yazılımı varmı?
Fiyat nekadar uygun olursa o kadar iyi olur tabi
 
Evet, Siemens sürücüsü yok ise OPC' ye ihtiyacın olacak. OPC standart bir haberleşme arabirimi sağladığından tüm Scada paketlerinde OPC sürücü vardır. Olmayanına da Scada paket programı demek mümkün değildir.
OPC seçerken kurulacak haberleşme şekli de önem taşır. Örneğin S7-300 için satın alınacak OPC yazılımı sadece MPI haberleşmeyi veya sadece Ethernet haberleşmeyi destekliyor olabilir. Ama genelde o PLC markası ile mümkün olan tüm haberleşme protokollerini (dediğim gibi garantisi yok, ürüne bağlı) desteklerlerler. OPC satın alırken hangi haberleşme protokolleri ve hangi donanımları desteklediği kontrol edilerek alınmalıdır. Donanımdan kastım S7 için CP kartları mesela. Siemens için yazılan her OPC Siemens' in CP kartları ile çalışacak diye bir kural yok. Bazı üreticiler kendi CP kartlarını ve OPC ürünlerini birlikte satışa sunmaktadırlar.
OPC önerime gelince Siemens' in kendi OPC yazılımları var. Ama bunların yanında Softing AG, İnat, Matrikon, Kepware var oğlu var. Please google...
 
simatic net le haberleşirsin winNT için vijeo da siemens driverlarda var eğer winxp de haberleşmek istersen ilave driverler kullanman gerek
 
Vijeo citect 7.0 ın haberleşme protokolünde s7-300 için MPI,Profibus,TCPIP bulunmaktadır.

yapıp çalıştıran arkadaş olursa bizide bilgilendirirse sevinirim. ayrıca simatic plcsim ile vijeo citect simulasyonu yapılabilir mi? nasıl
 
Merhaba ,

************************************************************
PLCSim does not support any (external) communication, but it is possible to (locally) connect to PLCSim with the S7ProSim API. We created a program that connects with PLCSim using this API. It can read outputs and writes inputs. The values of the outputs are written to tags in the OPC-server. The value of the outputs can be written by changing the value of the tags in the OPC-server.

How the S7ProSim API works is explained in this manual:

How to program an OPC-server is explained on this website
From that website you can download example code.

To get the example code working you'll need the OPC Core Components 3.00 Redistributable (x86) from the OPC Foundation website:
************************************************

Siemens forumunda söylenene göre kendi opc serverini yazarsan haberleşir diyor.
Yarabbim zaten kendi opc serverimi yazsam scadamıda yazmış olurum :D

Arkadaşlar,
yanlış hatırlamıyorsam "opc server enumerator" diye birşeyler vardı s7200 varmış gibi programda gösterebiliyordunuz.
Ama net olarak bilmiyorum,

kolay gelsin
 
Opc server nasıl yazılabilir sanırım her haberleşme protokolu için farklı kod yazmak gerekiyor, bunları hangi programlama dili ile yazabiliriz, Visual Basic uygunmudur?

Eğer mümkün ise bilen bir arkadaş mantığını anlatabiri mi?
 
merhaba arkadaşlar.sıemensin opc yani soft net yazılımını tavsiye ederim daha önceyaptığım bir uygulamada ben vb.6 ile s7300 plc profibus ağı ile haberleştirdim.Sorunsuz halen çalışmaktadır.
 
merhaba arkadaşlar,
citect le s7 300 haberleşmesini mpi veya profibus ile yapmak istiyorsanız öncelikle siemens pci cp5611 karta ihtiyacınız var. tabi haberleşmesi içinde simatic net pb soft net-s7 yazılımı ve liisansı olmalı. bu arada citect kurulurken s7 driver ı otomatik olarak kuruluyor.
umarım faydalı olur.
iyi çalışmalar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,521
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst