[Video] Elektrik Panosu Patlıyor

Murat

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
Katılım
19 Şub 2006
Mesajlar
1,607
Puanları
581
Yaş
42
Konum
izmir
Elektrik Panosu Patlıyor

Yorumlarınızı Bekliyorum



 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
evet bilerek patlatıyolar :D niye acaba bide gülüyolar filan sanırım deney yapıyolar :D
 
Arkadaşlar keşke benim okuduğum okuldada hadi okulu geçtim izmirde böyle deneyler yapılsa kaç kişi pano patlamasını gördü kaç kişi parafudurrun patladığını gördü kim izalatörün üstünden atlama yaptığını gördü kimse ee okul okuyoruz ama boşuna bunları gören bir kişinin daha dikkatli olacağı kesin ve görsellikle öğretilen hiç bir şey unutulmaz böyle eğitim olmamalı... Bu deneyi yapanları tebrik ediyorum..
 
GokhaN arkadaşımız haklı çünkü bü tür işler her ne kadar bu teorik ve pratik bilgi sahibi olursa olsun pano yapan kişi olabilecekleri önceden göremez. bu videodaki insanlar bence "hade beyler bi pano hawaya uçuralım bakalım ne olucak" zihniyetinden yola çıkmış olmalılar.deneyın amacı ise apacık ortada "acaba ne olucak ?"sorusuna cevaptır.MuraTh arkadasımızada tesekkurler bende boyle bişeyi ilk defa gömrdum we tehlikenin ne kadar buyuk olabilecei hakkında bilgi sahibi oldum teşekkürler!..
 
bence herkes çok dikkatli olmalı nedenmi hayatla yaşam arasındaki çizgini üzererinde yürüyoruz
 
Burası bir test odasına benziyor. Elektrik aletleri üretten fabrikaların bazılarında gördüğüm yüksek gerilim testleri yapılan özel odalara benziyor. Personel tarafından test sırasında güvenli bir yerden gözlem yapılıyor.
 
selam arkadaşlar...
Burası büyük olasılıkla test odası dayanma gücünü falan test ediyolar olsa gerek ben federal elektrikte çalışırken atnı böyle bir oda vardı oradada bu büyük kompakt şalterler var 300 A falan onların kontrolü yapılıyordu aynen böyle bir odada ve burada çalışanların odadan izledikleri camda özel kurşun geçirmeyen camla kaplanmıştı...

SAYGILAR... ;)
www.kontrolkalemi.com
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst