VFD surucu ?

gumush

Üye
Katılım
7 Mar 2009
Mesajlar
212
Puanları
6
Yaş
47
Merhaba ,

2.2KW bir spindle ve surucu alma arastirmasindayim. Motor olarak hertz surucu olarakta delta ve allen bradley alternatifler arasinda. Bu urunler ile ilgili deneyimi olan arkadaslar paylasirlarsa cok memnun olurum. Delta'da dahili PID 'den bahsediyor. Bir encoder vs yok bunu nasil yapabiliyor tam emin degilim. arada ~50tl fiyat farki var.


birde surucu sayesinde en dusuk hangi devir alinabilir ( dis acma amacli kullanilabilir mi diye dusundum de )

Fikir ve onerileriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Kontrol karti olarak planet-cnc'nin usbcnc'sini kullanacagim. onda VFD cin 0-10V cikisi var sanirim bu sekilde surulebiliyor.
 
Allen bradley cok daha iyidir ama bu cihazlarla dis acarsaniz klavuz krarsiniz cunku devir ve hiz hep ayni oranda olmaz bence
 
Tabiki inverterle diş açan var ancak performanslı olmaz. Dalış ve çıkış oranı ile duruş ileri ve ters yöne spindle dönmesi aynı zamandada durma zamanı arasında seri bir iş çıkaramiyacaktır. Durma ve hızlanma ivmesi içinde çok düşük zaman birimlerinde inverterin yanında ani güç yüklemeleri için büyük kondansatörler kullanman gerekir. Bu iş için özel diş açma motorları vardır. Aynı zamanda 1.5 KW bir servo motor rediktörle beraber çok daha seri bir diş açma motoru görevi görür.
 
Nedir bu diş çeken alet ?
Torna mı freze mi ?
Kalemle mi kılavuzla mı ?

Sürücüler 0-400 Hz ayarlanabilir.
Devirde bununla orantılı değişir.
Yüke bindikçe kapasiteleri dahilinde parametrelerini değiştirerek devri sabit tutmaya çalışır.

Mach3 de tornada diş çekmek için ayrıca "ayna" takip eden sensör ile geri besleme yapılır ve devir değişimleri takip edilip gereken yapılır..
 
Yanitlar icin tesekkur ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst