Vestiyer İçi Elektrik Panosu

kagem

Üye
Katılım
13 Mar 2013
Mesajlar
156
Puanları
1
Büyük konut projelerinde daire elektrik panolarını genelde dışarıdan görünmeyecek şekilde vestiyer içine yerleştiriyorlar. Özellikle görsellik için mimarlar bu şekilde istiyormuş sanırım. Ama bazı yerlerde okuduğum, elektrik panolarının kolay erişilebilir, önlerinin kapalı olmaması isteniyor. Yönetmelikte elektrik daire panolarını vestiyer içine konmasına engel bir madde görmedim. Bu konu hakkında görüşü olan var mı? Peki vestiyer içine konduğunda, pano kaynaklı bir yangın olursa yangın dedektörlerinin algılaması epey gecikecektir. Vestiyer içine aydınlatma ve elektrik panosu konduğunu gördüm. İçine dedektör konduğunu görmedim. Panoyu vestiyer içine koyacaksak, içine bir tane dedektör konmasında bir sakınca var mı? Şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
bence dedektör koymanın sakıncası yok güvenlik açısından daha iyi olmazmı olası duman ısı yangın daha erken algılanır.
 
Pekıi evde kımse yok, dedektör duman aldıladı, nasıl bir söndurme sıstemı düşünüyoruz. Enerji, pano dısında kontaktörle beslenırde, onun enerjisini kesmek suretıylemı pano ve daıreyı elektrıksız bırakmı gerekir.
 
peki bir soruda benden panonun icine konulacak dedektor duman mi yoksa isi artisi mi olmali sizce
 
peki bir soruda benden panonun icine konulacak dedektor duman mi yoksa isi artisi mi olmali sizce

Pano içerisinde dedektör çok fazla (hatta hiç) kullanılmıyor. Düşük basınçlı ısıya hassas hortum pano içerisinde kanallardan gezdirilerek gazlı söndürme tüpüne bağlanıyor. Aleve en yakın noktadan hortum delinerek söndürme başlıyor. Tüp başında bulunan kuru kontak ile kolayca enerji kesile bilir veya farklı senaryolar yapılabilir( siren , modül, vs )

unnamed-jpg.44173


Bunun dışında, pano içerisindeki kanallarda ısı algılayan kablo döşenir( linear kablo tipi ısı dedektörü) . ısı yükselmesine göre senaryo oluşturulur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst