Vestel WMS 1000T Hazır + Bitti Işığı Yanıp Sönüyor.

bakımcıı

Uzman Üye
Katılım
2 Kas 2007
Mesajlar
2,247
Puanları
206
Makina 5-10 dakika çalıştıktan sonra hazır+bitti ışıkları beraber yanıp sönüyor.forumda biraz araştırma yaptım ntc yada rezistans arıza olduğu yazılmış.rezistans ve ntc yi ölçtüm sağlam.rezistans 28 ohm ntc ise 17kohm gösteriyor.kartı söktüm acaba kartta ısıtma rölesi ayaklarında lehim atığı vs. Varmı diye karttada bir sorun göremedim.konu hususunda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
 
uyarı lambalarının anlamları:
--------------------------
başla lambası yanıyorsa: kapı kilidi arızası
hazır :su yok
başla+hazır :pompa hatası /filtre kirli
bitti : aşırı su miktarı
başla +bitti : ısıtıcı/ntc hatası
hazır+bitti :motor hatası
başla+hazır+bitti :motor hatası
hazır+bitti : <150 264 > v arası uygun olmayan enerji
 
Kart ta, 1.5 uf kondansatörü ve ısıtma rolesini değiştirin.
 
aynı ebatlarda 1,5mf 315V Kondansatör buldum taktım motor kömürlerinide kontrol ettim.gayet güzel motordada bir sıkıntı yok.makinayı çalıştırdım.yıkamada motor normal yıkama devrinde dönüyor fakat darbeli elektrik geliyor sanki motor kesik kesik çalışıyor.makinayı forumda anlatıldığı gibi teste aldım.ilk adımda direk max sıkma yaptı test adımı nasıl hangi sırayı izler.bu motora kesik kesik darbeli elektrik gidişi neden olr acaba sıkmayıda denedim motor yine darbeli ve kesik kesik 300-400 devire kadar çıkıp tekrardan duruyor sonra yine aynı şekil 300-400 devire çıkıp duruyor aşağı yukarı 10 dakika kadar bu şekilde devam etti. makinayı kapattım durum bundan ibaret konu hususunda ustalarımdan acil cevap bekliyorum.
 
ustam iyi akşamlar . bakımcı ustamın belirttiği problemin aynısı bugün aldığım bir makinada var. rezistansı direkledim . rezistansda bir problem yok. kartın resmini göndereceğim . değiştireceğim parçaları işaretlerseniz problemli çözeceğimi düşünüyorum. şimdiden teşekkür ederim . iyi akşamlar .
 
ustam iyi akşamlar . bakımcı ustamın belirttiği problemin aynısı bugün aldığım bir makinada var. rezistansı direkledim . rezistansda bir problem yok. kartın resmini göndereceğim . değiştireceğim parçaları işaretlerseniz problemli çözeceğimi düşünüyorum. şimdiden teşekkür ederim . iyi akşamlar . IMG_20130801_191525.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,176
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst