Vestel WMK 1000C

osman4138

Üye
Katılım
14 Ara 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
İyi Akşamlar,
Vestel WMK 1000C çamaşır makinem suyu ısıtmıyor ve kitapçığına göre rezistans ve termostat arızası hatası veriyor. Rezistansı ölçtüm 28 ohm civarı. Rezistans üzerindeki termostat ise yüksek direnç (kiloohm) gösterdi. Her iki parçada sağlam gibi. Acaba başka neyi kontrol edebilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Ntc ısındığında ohm değerin düşmesi gerekiyor.Ntc ısıtarak (saç kurutma mak. ile olabilir)kontrol edin olmazsa bide kart ısıtıcı rölesine bakın derim kolay gelsin..
 
İyi Akşamlar Semih Bey,

İlginiz için teşekkür ederim. NTC'yi ısıttığımda direnci düşmeye başladı. Rezistansı yerinden çıkardım. Leğen içerisindeki suyu ısıttığını gördüm. Ayrıca ısıtıcı yolu sağlam ve kart üzerindeki ısıtıcı uçlarında bir süre sonra 220V AC değer okudum. Başka neyi kontrol edebilirim.
 
Osman bey ısıtma esnasında karttaki röleden 220 v çıkıyorsa geriye bir tek kart ile reziztans arasındaki kablo ve soketler kalır rezistansın uçlarına demek ki 220V gelmiyor.kabloraın sağlam, soketlerin temiz ve sıkı olup olmadığını kontrol edin derim kolay gelsin..
 
Semih Bey,
Kabloların direncini ölçtüğümde sağlam çıktı. Daha sonra multimetreye rezistanstan paralel uç aldım, 220V gelmediğini gördüm. Bunun üzerine kart üzerinden harici bir kablo ile rezistansa kablo uzattım, sorun hallolduğunu gördüm. Ancak kart üzerinden rezistans ve rezistans yolunu ölçünce 30 ohm değerini her türlü görüyorum. Aslında rezistansa giden yolda sorun var ancak bu yolla tespit edilmiyor gibi. Benzer sorunu yaşayan ve yaşayacaklara şimdiden bu durumu dikkate almalarını öneririm. Semih Bey önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.
 
merhaba
acel yardime ihtiyacim var.
Vestel WMK 1000 C çamaşır makinesi hata kodları istiyorum. bularak bulamadim.
sizden yanit bekliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,856
Son üye
teslasarmali

Yeni konular

Geri
Üst