Vestel Tv de Görüntü Arızası

Vertikal katında bulunan 100 uf kondansatörleri değiştirin.
 
zontufan" ın bahsettiği arıza benim tv de var yüksek voltaj geldiği için blok kondansatörü patladı. değiştirdikten sonra ekranın ortasında yatay parlak bir çizgi çıktı. tv nin modeli ZX-R 70 ekran... vesteller bu kadar hassasmı klimada vestel oda çalışmıyor :confused: :(:mad:
 
Selam Arkadaşlar. 87 ekran vestel zeta 100 Hz DMP, ses var görüntü yok. Yardımcı olacak Arkadaşlara saygılar ve teşekkürler şimdiden.
 
Selam Arkadaşlar. 87 ekran vestel zeta 100 Hz DMP, ses var görüntü yok. Yardımcı olacak Arkadaşlara saygılar ve teşekkürler şimdiden.
 
1)tv de yüksek gerilim varmı 2)filamanlar yanıyormu bi kontrol edin ona göre bir yol izleyelim kolay gelsin..
 
eht trafosuna +b geliyormu bi ölçün transistörün kollektörüne voltaj geliyormu bi bakın
 
eht'ye b+ geliyor (134 V) Transistörün kollektöründe voltaj yok. Yardımlarınız için teşekkürü borç biliyorum, saygılar üstadım....
 
arkadaşım flaman yanmıyorsa buna seri bağlı direnci kontrol et 4.7 ohm gibi değerde olur,rgb transistörlerinin kollektöründe 200 v varmı birde grid voltajlarına seri bağlı megaohmluk dirençlerin sağlamlık kont. yap şase no söyleseydin parça no sunu ve değerini yazardım,şase nosuna göre(Şasenin bir köşesinde mutlaka yazıyordur) şemanı indirip ona göre voltaj ölçümlerini yapmanı tavsiye ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst