Vestel gt 540 ahge model no-frost buzdolabı kapı alarmı hakkında

ahmet978

Üye
Katılım
3 Ağu 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,

Vestel gt 540 ahge no-frost buzdolabını 6 yıl önce aldım. Son bir aydır buzdolabının kapıları kapalı olduğu halde, kapı alarm düğmesi sürekli çalıyor ve bu ses gerçekten insanı çok rahatsız ediyor. Bu konu hakkında eve servis çağırmadan kendi imkanlarımla yapabileceğim bir şey var mıdır? Bu sorunu nasıl en kolay yoldan çözebilirim? Lütfen yardım edin.

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
1) Kapı butonu kontak temassızlıgı yada buton mekanik aksam bozuklugu
2) Kapı kapandıgı bilgisini kontrol kartına taşıyan kablo hasarı.
3) Kart soketlerinde oksidasyon ve buna baglı haberleşme hatası

Buton hasarlı ise mutlak yenisi ile degiştirmelisiniz ,temassızlıklar varsa soketleri bir kac kez söküp takarak takrar denemeniz gerekir .kablo kırıkları varsa SERVİS çağın hata yapabilirsiniz.
 
İlgi ve alakanız için telekkür ederim. 2 şey daha sormak istiyorum.

Bu sorunu servisi çağırıp yaptırmak istesem bana maliyeti ne kadar olur? İllaki yaptırmalı mıyım?

Ya da bu sorunu hiç yaptırmasam bana ileride ne gibi olumsuz sonuçlar doğurur?

Teşekkürler
 
ahmet bey iyi günler öncelikle dolabınızın kapısı simetrik bir şekilde kapanıyormu?en basitinden kapı raflarının karşısında dayandığı yiyecek yada şişe türü şeylerde bu tip problemlere yol açar.herşey normalse kapıyı açtığınızda dolabın sağ duvarında yada üst orta bölümde bulunan butona bastığınızda ses kesiliyormu?eğer ses kesiliyorsa kapı butona bir nedenden dolayı tam olarak basmıyordur.uyrı kesilmiyorsa ozaman ya buton arızalı yada elektronik karta giden kablo ve bağlantılarında sorun var demektirki bu durumda servis çağırmalısınız.servis ücretleri arızaya ve firmaya göre değişebilir eğer buton arızalıysa takribi 25-30tl civarında tutabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,160
Mesajlar
915,563
Kullanıcılar
449,918
Son üye
mustafa 909

Yeni konular

Geri
Üst