Vestel Biox klimam kendi kendine açılıp kapanıyor!!!

zaferxp

Üye
Katılım
3 Ara 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba;

Klimam gece kendi kendine çalışıp birdende kapandı, sabah ise sürekli açılıp kapanmaya başladı, sigortasını indirip kumanda pillerini çıkardım. Sigortayı tekrar açtım yine sürekli açılıp kapanmaya başladı. Bu sorun bazen 1,2 saat bazende 1,2 günde bir olmaya başladı, klima 3 senelik acaba sorun karttamı?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba
Aynı sorun bende de baş gösterdi. Vestel servisi ile klimayı bir evden başka bir eve taşıttım. Dün akşam çok sık tekrarladı bu olayı. Sonra iç üniteye sağ taraftan bir vurdum. Bir daha kapanmadı. Bu akşam da kontrol edicem. Ya arkadaşlar takarken gevşek bir vida bıraktılar yada kart üzerinde temassızlık var?
 
Serviste bir arkadaşım var. Çok fazla oluyor bu arıza bizde kartı değiştiriyoruz düzeliyor demişti. kart 50-60 tl arası sanırım.
 
kılimandaki sıkıntıne yazarmısın
 
İlk mesajda belirtmiştim. Klima çalışırken aniden kapanıp açılmaya başlıyor, yani 2 saniyede bir açılıp kapanıyor sonra enerjiyi kesiyorum komple tekrar veriyorum düzeliyor 1-2 gün sonra yine aynı şey. Sigortayı kapamadan tatile falan gitsek yandık yani :)
 
1)elektronik kartta, kondansatör hatası olabilir.
2) kartın üzerindeki bir malzeme fena temaslı olabilir.
3) klamens gevşek olabilir
4) komprosör start role kontakları hasarlı olabilir
5) alıcı göz hatası olabilir veya cevrede alıcı gözü etkileyen elektromanyatik sinyal kaynagı veya kızıl ötesi üreteçi olabilir (tv kumandası gibi)
 
Son düzenleme:
arkadaşlar kendinizi bu kadar sıkıntıya sokmaya gerek yok kondansatör ile hiç alakası olmayan bir arıza cihazın kartından kaynaklanan bir sorun var kart 45-50 civarında bir şey
 
arkadaşım bu vestel klimaların en çok rastlanan bir arızası muhtemelen klimanın gözü dediğimiz yani ışıkların yandığı yer kumandayı tuttuğumuz yer nemden dolayı yada temizlik yapılırken içine su gitmiştir o gözü sök hava ile iyice temizle hava yoksa güneşte iyice kurut ve imkanın varsa kontak temizleyiciyle yıka sonra tak sorunun düzelecektir kartta bir sorun yoktur boşu boşuna para verme bazen öyle basit bir arıza oluyorki kartta servis uğraşmamak için yada elektrik bilgisi olmadığı için hemen kartın değişmesi gerek diyor ama sen eğer bir elektrikçi isen kendinde arızayı çözebiliyorsun gerçi eskiden kartlar çok pahalıydı 200-300 dolar civarındaydı şimdilerde 50-60 tl arası ama bir kablo kopukluğu yada patlayan bir direnç için neden bu parayı verelim
 
Sorun test swiçinin degişimi ile çözülmüştür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst