veri toplama hakkında???

TKAY

Üye
Katılım
4 Ağu 2007
Mesajlar
167
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar data bloktaki bilgiyi tiaportal dışına online nasıl taşırım.

yapmak istediğim plc saatinden yararlanarak makinelerden gelen sinyallerin zaman çizelgesini çıkartmak istiyorum. yani hangi zamanda sinyal gelmiş bunu liste olarak excel gibi bir yerde listeleme veya grafik olarak göstermek istiyorum. data blok içinden zaman bilgisini alsam benim için yeterli olacak listeleme işini excelde hallederim gibi geliyor.

şu an kullandığımız MAS diye bir program var ve PLC den herhangi bir ara eleman olmadan bilgi alıyor. bunu nasıl yapıyor olabilir
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Kepserver ile ulaşım yapılabiliyormuş ama excele çıkış almak için ayarları yapamadım. yardım edebilecek var mı?
 
Kepserver ile exele data gönderebildim ama Data bolakta PLC saatini kaydetmek için DTL ile data blok oluşturuluyor Kepserver Tag eklerken DTL tanımlayamadım.
 
Program yazabilirmisiniz ?

Eğer windows application tarafı ( Csharp veya VBasic dili de olabilir) kond yazabiliyorsanız linkini verececeğim kaynak kodlar kütüphane sizin için bulunmaz kaftan.

https://github.com/killnine/s7netplus
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,040
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst