vavien tesisatının kurulumu

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar vavien tesisatını detaylı bir şekilde anlatırmısınız kurulumu.tşk.ler çizimden pek anlamadım teş.ler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
vavien-kontrolkalemi.jpg
 
Vavien, bır lambayı birden fazla yeren mustakıl olarak yaıp söndurme işleminin adırı. ikiden fazla yeren kumanda edılırse, aradakı anahtara devıyatör denır. Bubunla ilgili bir film de vardı "vavıen " dıye. Darbe akım anahtarları cıkına bunları kullanmak azaldı gibi..
 
Vaviyen anahtarın 3 bağlantı klemensi vardır. Sistemde 2 adet anahtar kullanılır. Elektrik alacağımız yere yakın olan anahtarın orta klemensine faz girilir. Diğer anahtarın orta klemensinden lambaya çıkış yapılır. Alt ve üstte kalan yani orta klemensin dışında kalan klemensler her iki anahtar arasında köprü yapılır. Nötr ise lambaya direk gider.

Bu durumda bir veya bir grup lambaya 2 yerden kumanda edilmiş olur.
 
vaviyen kullanıcağına teleruptör denen bi alet var çok güzel ben kullandım. hem kablo maliyetleri düşük oluyor. legrandın var şiddetle tavsiye ederim. selamlar hayırlı işler
 
evet her defasında bir kontak sesi gelir sonra söküp atarsın
en iyisi normal olan
:)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst