VAV Kutusu Basinc ve Hava Akimi

emperorr

Üye
Katılım
23 Eki 2009
Mesajlar
43
Puanları
1
Selamlar,
Elimde bir adet VAV kutu var, sanirim egitim icin dizayn edilmis ki uzerinde bir de fan var.
Daha once mekanik olarak kontrol edilen bu sistemi kontrol unitesi, termostat ve hava cikisina sicaklik sensoru koyarak guncelledik. Sorum su;
Bu vav uniteleri damper pozisyonu icin belirlenen(sabit) oda sicaklik degerine, oda sicakligini getirmek icin degil de, belirlenen "cfm" degeri araliginda sicakligi ayarliyor gibi.
Nedir bu vav unitelerini calistiran veya kontrol eden degerler? CFM degerleri oda basinci icin onemli fakat min ve max degerlerini kanal boyutu haricinde baska bir deger etkiliyor mu? Normal sistemlerde(genel) logic nasil olusturuluyor?

Tesekkurler,
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
VAV kutusu etiketinde üretici tarafından set edilen min max hava debileri yazıldır. mesela min1500m3 max 3000m3 diyelim. siz VAV a 24 uyguladığınızda min kadar motor klepelri açar. 1500 - 3000 arası için 0-10 v uygulayarak istenen debiye ( yada sıcaklığa) ulaşmış olursunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst