varistörü değiştirmekmi gerek ?

zelio87

Üye
Katılım
25 Mar 2011
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
39
merhaba,varistör korunacak olan devre veya elemana paralel olarak bağlanır. gerilim eşik seviyesini geçtiği zaman varistör devreyi kısa devre ederek sigortaların atmasını sağlar.peki böyle bir durumda varistör kesin bozulurmu, yoksa soğuyunca falan yada biraz bekleyince geri normalemi döner.değiştirmekmi gerek.ve saglam olup olmadıgını nasıl ölçeriz.teşekkürler.
 
bozulur.
değiştirmen lazım.
varistör normal şartlarda yüksek omaj gösterir.kendi votajının üzerinde bir voltaj oluşunca iç direnci düşer ve yüksek bir akım akar.buda varistör öncesi sigortanın atması ile sistemi korumuş olur.tabi kendiside kısa devreye yakın bir hale gelir.
 
varistör korunacak olan devre veya elemana paralel olarak bağlanır. gerilim eşik seviyesini geçtiği zaman varistör devreyi kısa devre ederek sigortaların atmasını sağlar.peki böyle bir durumda varistör bozulbilir veya BOZULMAYABİLİR.,Varistörlerde ısınma soğuma diye bir şey yoktur.Varistörler besleme devresine paralel bağlanır.Üzerinde yazan kısa devre olma gerilimine ulaşınca kısa devre olur.Bu yüksek gerlimin akımına GÖRE BOZULABİLKİR VEYA BOZULMAYABİLKİR.saglam olup olmadıgını ölçmek için ölçü aletinin ohm kademesinde sonsuz direnç gösterecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,022
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst