Vantilatör tepki vermiyor.

baris312

Üye
Katılım
22 Şub 2021
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
32
Vantilatör bir anda çalışmayı durdurdu ve hiçbir tepki alamıyorum.Daha önce yavaşladı diye kondansatörünü değiştirmiştim düzelmişti ama eski kondansatörü atmamıştım.Söküp eski kondansatörü lehimledim ama yine tepki vermedi. Motorun mili rahat dönüyor arkadaki dişli sistemini söküp denedim yine tepki yok.Ana elektrik kablosunu ölçtüm kablodan elektrik geliyor fakat kondansatörden ölçtüğümde voltaj alamadım.Sorun sizce nerededir? Kademe tuşlarının mantığını bilmiyorum nasıl ölçüm yapmam gerekiyor?

Vantilatör modeli budur
 
Selam. Elektrik- Elektronik bilginiz yoksa bilen birine baktırın derim. Tehlikeli olabilir. Anladığım kadarıyla kademe tuşlarından motora voltaj gitmiyor. Bilen biri için çok basit bir şekilde bulunabilir ama buradan anlatmakla olacak iş değil. Ayrıntılı resim yüklerseniz belki yardımcı olunabilir.
 
ölçme işlemini avometre ile mi yaptınız?
 
Resimden görüldüğü kadarı ile Şebeke kablosundan gelen Kahverengi kablo tuş takımının 0 numaralı ucuna giriyor ve 3 farklı motor sargısına buradan dağılıyor. Diğer ucun mantık olarak direkt motorun ortak ucuna gitmesi gerekiyor. Yanlız şebeke kablosundan gelen mavi kablo 1 numara'ya mı gidiyor emin olamadım. Bir de kablo bağı ile kabloların toplandığı yerde siyah bir kablo görünüyor. Onun nereye bağlandığını gösterebilir misin? Resimde görünmüyor ancak sanki beyaz kalın kablonun arkasında başka bir kablo ile ek yapılmış gibi. İşin sırrı siyah kablonun nereye bağlı olduğunda. Fotoğrafta açıkça belli olmuyor. Kablo bağını kesip kabloları tek tek ayırarak bir foto atabilrsen daha kolay anlaşılır olacak.
 
şimdi ben AC yi hiç sevmem ve çok anlamam hatam varsa ustalarım düzeltsin. anahtarda 0-1-2-3 var, kahverengi ve mavi kablo ac 220 görürüz fişte takılı iken, avometre probunu kahverengi ve anahtar üzerinde ki kablolarda diğer uçla voltaj görürsek ki bunu voltaj vermeden diyot-buzzer konunmunda da yapabiliriz (sağlıklısı elektrik yokken) anahtarın çalışıp çalışmadığını kontrol etmemiz lazım. eğer anahtar sağlamsa motor amca da sarım sorunu vardır diye yorum yapabilirim.
 
Yardımlarınız için teşekkür ederim sorun motor çok ısındığından termal sigortada sorun oluşmuş. Kondansatörden voltaj alamayınca kablolara baktım sorun varmı diye ordada sorun yoktu.Sonra aklıma sigorta geldi benimde onu değiştirince sorun çözüldü.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst