vantilatör motorunun yönünü nasıl değiştirebilirim

Katılım
14 Ocak 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
33
merhaba arkadaşlar. benim elktrik bilgim kabloların renklerini ayırt edip söktüğüm şeyi bozmadan toplayabilecek kadar. bu yüzden elimdeki vantilatör motorunun yönünü değiştirmek için forumda ki konulara bakarak yapamadım. 0 , 1 , 2 ve 3 hız kademeli motorun üzerinde bir kapasitör olan standart bir vantilatör motoru var elimde. hız kadamesinden 4 kablo bobinin üzerinde gidiyor ve kondansatörden aynı renk iki kablo yine bobinin üzerinde hepsi toplanmış toplam 6 kablo bobinin üzerine sabitlenmiş durumda. ben bu motorun yönünü nasıl değiştirebilirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bir ekleme daha yapayım soruma kapasitörün üzerindeki kabloların yerini değiştirsem yönü değişirmi motorun. veya bunu yaparsam yanarmı. deneme yamulma yöntemine cesaret edemedim.
 
kimse yokmu yardım edecek. kondansatörün kablolarını çapraz değiştirdim ama olmadı
 
kapasitor üzerindeki kabloları değiştirsenizde olmaz ortadaki döner kısma kömürlerlerin yerlerinin değişmesi gerekir
 
kömürlere kadar didiklersem toparlayamam diye korkuyorum. hız düğmelerinden gelen 4 kablo da direk sargılara ilişik. onlar üzerinde bir değişiklik mümkün mü acaba
 
Gölge (yalancı) kutuplu,tek fazlı küçük asenkron motorlarda (Narenciye sıkacaklarının küçük redüktörlü motorlarındaki gibi) bu yön değişimi,ortadaki rotoru çıkarıp diğer türlü takmakla (Farklı türlü yataklamakla) mümkündür,bir ip ucu olarak.Kolay gelsin.
 
Evet, yardımcı sargı ile ana sargının ilk uyarısının önce mi sonra mı olduğunun, yani daimi bir kondansatörle oluşturulan bu yapay dönen mağnetik alandaki rolleri tam değişirse, teorik olarak bu dönüş yönü de değişecektir. Kolay gelsin.
 
ortada dönen mili ters çeviremiyorum çünkü iki ucu farklı deliklere göre yapılmış. bobin sargıyı komple çevirdim bu seferde çalışmadı. yani elle dönebiliyor biyere takılma gibi bir durum yok. titreşim hissediyorum dönmeye çalışıyor ama dönmüyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst