Vantilatör motoru titreme sorunu

Kutsal

Üye
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar elimde çok sayıda vantilatör var hepsinin ortak sorunu çalışırken normalden fazla bir titreme oluyor bunu nasıl engelliyebirim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşlar anlayan kimse yokmu mekaniğindenmi yapar,kondansatördenmi yapar ,sargıdanmı yapar :S
 
makaniğinden yapıyor çünkü bendede vardı aynı sorun dönen kısım mekaniği
 
bende öyle bir iki tane yok 5000 adet vantilatör var bir çözüm bulmam lazım onun için motor titriyor ama nedenini bulamıyorum
 
yeğenim eğer titreme yapıyorsa fanın kanatlarını çok iyi temizle.toz toprak kanatlara yapışmıştır.o vibrasyona sebep olacaktır.ayrıca fanın bağlantı cıvataların gevşemiş yada yeteri kadar sıkılı değil.resmini koysaydın fanın daha fazla fikir verebilirdim.balans yok yani.fanın kanatları orijinalmi görmek lazım derim
 
Ürünler sıfır ise ürün satış temsilcisi ile görüşün neticede garantili mallar. Ayrıca Premier markayı sevmem sinbo gibi sorunlu markadır.
 
cihazları başka bir firma çinden ithal etmiş ve bu titreme sorunu olduğu için piyasaya sürülemiyor 5000 cihaz var toplamda bu titreme sorunu çözülüp öyle piyasaya sürülecek benim öğrenmek isteğim Monofaze bir asenkron motor neden titreşim oluşturur.
 
monophase motor titreşim oluşturmaz.burda bu konuda anlaşalım.iyi dizayn edilmemiş ürün sorun yaratır.senin elindeki ürün bence kalitesiz ve fan iyi balansı yok.raks marka ürün kullandım zamanında inan ne ses ne salınım olmazdı .sen sadece fanları ılık su ile yıka farkı gör derim.tozlu ortamda kanatlar çabuk kirlenir.ayrıca fanları rot balansa götür desem ayıp olur ya günahını çekecen yada dağıtacan fakir fukaraya.zaten 3 kanat olunca dengeli de olsa çabuk balansı değişir.
 
selam
Bir tanesinin fanını çıkar ve çalıştır.Titreşim varsa motordan yoksa fanın kendisindedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst