Vantilatör Hız Kontrol Dimmer

ahmetgs17

Üye
Katılım
8 Eyl 2012
Mesajlar
17
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba.
Tavanda 2 adet vantilatörü çalıştırmak ve hız kontrolü yapmak için aşağıdaki anahtarın bağlanmış.
Ancak bozuldu ve bulamıyorum.
Gördüğünüz tüm uçlar kullanılıyor.
Aşağıdaki 2 klemense faz+nötr giriyor.
3 klemense ise motorlardan ana sargı+yardımcı sargı+ortak uç şeklinde gelen kablolar bağlanıyor
Anahtarı da araştırdım; Kaşkar firmasının ürünüymüş.
Tüm herşeye rağmen bu anahtarı bulamadım.
Aslında vantilatörlerden gelen kabloları iptal ederek tabi ki hız kontrolü de iptal ederek normal iç bağlantısı yaparak sadece 220V vererek çalışacak duruma da getirebilirim.
Ancak bu iş zahmetli olacak.
Sorunum ve sorum şu;
Kondansatör ilave etmek ve yukarıdaki zahmetli işi yapmak istemiyorum.
Aynı anahtarı tanıyan bilen model marka ve nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilir mi?
Ve aynı tipe uyguın başka bir ürün var mı.
Şimdiden çok teşekkür ederim.

GZNAQ3.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ahmet bey merhaba, bu anahtar 2 motoru birden mi kontrol ediyor, mekanik mi elektronik mi? Elinizden benzer onarım ve tamirler geliyorsa dikkatlice açıp resimleyin. Bu arada arkadaşlar dimmer önerisinde de bulunmuş anahtar üzerinde 250w yazmakta.
 
Hepinize teşekkür ederim. Öncelikli hedefim bu anahtarın aynısını bulmak. Çünkü yapan usta tavandaki 2 vantilatörden de 3'er kablo çekmiş. Bunu yaparken de doğal olarak orjinal bağlantıyı bozmuş. Bunu değiştirmeye kalkmak zahmetli olacak. Evet tavandaki vantilatörlere tekrar müdahale edip normal standart bağlantıya dönüştürüp direkt 220V ile beslenecek duruma getirmek mümkün. Ama bu en az 1 günlük iş demek benim için. İş ortamım da yoğun. Bu yüzden anahtarı bulup takmak ile işi 3-5 dk ya indirmek niyetindeyim. Ama elbette anahtarı bulamazsak mecburen zahmetli olan işi yapacağım.

@by lent Anahtar elektronik. Elektronik kart üzerine montajlı bir pot ile ayar yapılıyor. Çanakkale'de tüm elektrik, elektronik ve bobinajcıları gezdim. Hatta bazıları "İlk kez gördüm. İnceleyeyim bilgimiz artsın" dedi. Şaşırdım. Ama düz mantıkla düşünürsek eğer bu anahtar takılmışsa varmış ki takılmış. Sonuçta özel bir imalat değil. Muhtemelen aramayı ararken ne diye arayacağız bilmiyoruz. Doğru argüman kullansak belki de adam çıkarıp verecek anahtarı
 
Bahsettiğim gibi sözlerimi yinelemiş olacağım arkasında 250 w yazıyor bu durumda aşağıdaki linkteki uyabilir, eliniz yatkınsa açıp önlü arkalı resimleyin tamiri için önerilerde bulunabiliriz, anlaşılan görmediklerine ellerine geçmediğine göre oradakilerin yapması da zor ama lehim yapan biri bulunur ve tarifle adam edebilir belki.

https://urun.n11.com/priz-ve-anahta...i-lJfJGKvob8BmXf0cMaAkDREALw_wcB&gclsrc=aw.ds
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst