Valf bobin yapısı

Katılım
24 Eki 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Hidrolik veya pnömatik valflerin bobinlerinin elektriksel özelliklerini bilen var mı?

Mesela bobin endüktansı gibi bilgiler,

Çok teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadasim bobin manyetik alan olusturur bir nevi mıknatıs görevi görür öyle ki bir metali cekebilir, bu vanalar bu dinamik sayesinde acma kapama yapar, elektrik var cekim var yok cekim yok ac kapa ac kapa artema...
 
cevabın için teşekkürler, söylediklerin konusunda bilgim var, fakat öğrenmek istediğim şey, bir valf bobininin endüktansı kaç Henry' dir ? Endüktans değerini öğrendiğim de bobin üzerinde gerilim kesildikten sonra bobin üzerindeki depolan enerjiyi hesaplamak istiyorum. Mesela bobin ile birlikte ters diyotu olan var mı? Veya bobin ile birlikte köprü diyot var mı? İşte bunun gibi konuları öğrenmek istedim.

Yinede teşekkürler.
 
İstediğin bilgiler firmadan firmaya hatta aynı firmanın modelinden modeline değişim gösterir.

İçinde diyod olanına rastlamadım. Endüktans değerini üretici firmanın web sitesinde bulamıyorsan LCR metre ile ölç. Bana fuzuli bir konuya kafayı takmışşsın gibi geldi.

Ama yol göstermek için şöyle bir düzenek önereceğim. Diyelimki elinde DC voltajla çalışan bir valf var ve bobinde depolanan enerjiyi merak ediyorsun.

Anlatım kolaylığı için valf bobininin bir ucuna A diğer ucuna B diyelim.

B ucunu DC voltajın - ucuna bağla. A ucuna 1N4001 gibi bir diyodun katodunu bağla. Anodundan da 1uF kapasitöre gir. Kapasitorun diğer ucu da bobinin B ucuna bağlı olsun.

A ucuna beslemenın + ucundan bağlantı yaptığında valf çeker. Bu esnada diyod ters bağlı olduğu için voltaj geçirmez.

A ucuna gelen + beslemeyi kestiğin anda bobindeki enerji kapasitöre aktarılır ve kondansatör belli bir voltaj değerine kadar şarj olur. Vakit kaybetmeden bu voltajı okursan bobinde depolanan enerji hakkında fikir alabileceğin verin olur.

Aşağıdaki bağıntıda verileri yerlerine koyarsan;

W = 1/2 * C * V * V

(Burada W joule cinsinden enerji, C faray cinsinden kapasite, V ise volt cinsinden volt.)

hesaplayacağın enerji kaba da olsa bobinde depolanan enerjiye eşittir.
 
arkadasim bobin manyetik alan olusturur bir nevi mıknatıs görevi görür öyle ki bir metali cekebilir, bu vanalar bu dinamik sayesinde acma kapama yapar, elektrik var cekim var yok cekim yok ac kapa ac kapa artema...

arkadaşım bu bobinler çekmiyo itiyo içindeki metalde mıknatıstan etkilenmiyo biz makinalarda kullanıyoduk bobine enerji verinde içindeki metal fırlıyo :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,293
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst