Vakumlama Nasıl Yapılır

candikan

Üye
Katılım
16 Mar 2010
Mesajlar
93
Puanları
1
arkadaşlar klimayı yeni takıldığı zaman vakumlama nasıl yapılır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba,
dış ünitenin yan tarafında emiş ve basınç vanaları vardır.emiş vanasında gaz yükleme ve kontrol amaçlı bir iğneli bir ağız var oraya saatlerinizin hortumunu bağlayın ve diğer ucuda vakum cihazına bağlayın mavi saat(alçak basınç saati) bağlanacak özellikle dikkat edin.vakum cihazınızı çalıştırın tahmini 45 dakika vakumlama yapın.daha sonra saatlerin vanasını kapatıp emiş ve basınç vanaları açarak soğutucu gazı sisteme yollayın.klimanızı çalıştırarak alçak basınç saatinden dönüş basınç değerlerini kontrol edin.tahmini olarak (dış ortam ve iç ortam sıcaklığına bağlı olarak değerler değişebilir)3.5 ila 5 bar arası bir değer görmeniz lazım.en çok önem vereceğiniz şey klimanın etiketindeki akım değerleridir.ampermetre ile o değerleri yakalayabiliyorsanız işlem tamamdır.vakumlamanın asıl amacı boruların içindeki nemi almak bununla beraber sırf soğutucu gazın dolaşmasını sağlamaktır.vakumlama yaptığınız takdirde en az 4 derecelik bir verim kazanmış olursunuz.eğer vakumlama işlemi hiç yapmamış iseniz size teknik döküman yollayabilirim.

kolay gelsin
 
dip not düşeyim 3.5 bar ile 5 bar arası değer R22 gaz içindir. Diğer gazların kullanışdığı ünitelerde bu değerler farklılık gösterir..

Kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
Vakum soğutma cihazları için olmazsa olmazlardandır önemlidir.Şimdilerde klima montajı yapılırken montajdan sonra basma hattındaki vanayı hafif açıp hemen kapatıp dönüşten havasını alıyorlar zamandan kazanmak için kimisi de hiç bunu da yapmayıp direkt olarak montajdan sonra vanaları açıp klimayı çalıştırıyorlar. Montaj yaptığın klimanın sağlıklı çalışmasını istiyorsan montajdan sonra iyice vakum yapmalısın zaten vakum cihazı çalıştıkça cihazın sesi değişir içindeki havayı emdikçe sesi değişir zorlamaya başlar.Vakumun tamam olduğunu nerden anlarsın eğer vakum cihazı çalışırken manometrenin vanasını kapattığında vakum cihaznın sesi değişmiyorsa vakum tamamdır.Vakum tama olduğunda manometrenin vanasını kapat vakum cihazını kapat biraz bekle eğer manometrede yükselme varsa kaçak var demektir, eğer yükselme yoksa vanaları açıp sisteme gaz verebilirsin yada daha iyisi kaçak yok ise cihaza kendi cinsinden bir miktar gaz verip tekrar vakum edersen (derin vakumlama denir buna) ondan sonra vanaları açıp gaz verir çalıştırırsan daha iyi sonuç alırsın derim saygılarımla NOT:Bu işi daha önce yapmadıysan bilen biriyle yapsan daha iyi olur.
 
Merhaba
Vakum işleminde değerlerin kaç olması lazım
 
Son düzenleme:
6 bar olan nedir? bu deger vakum birimi değil. milibar , tor birimlerinde vakum değerini belirtirseniz iyi olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst