Vakum Tabla

Seri üretimde bant işi zor. O bantın yapışkanı kalıyor vs. Uğraşılmıyor onları çıkartmakla. Bakalım başka bir forumda arkadaşın bir pompa almış deneyecek. Ona göre eğer vakum şiddetindense bakacağız.
 
kendi contanı kendin yap bence contayı yakmaya gerek yok :)

bi kalıp yap ardından içine silikonu bas.... al sana çok kullanımlık sızdırmaz vakum contası....
 
Seri üretimde bant işi zor. O bantın yapışkanı kalıyor vs. Uğraşılmıyor onları çıkartmakla. Bakalım başka bir forumda arkadaşın bir pompa almış deneyecek. Ona göre eğer vakum şiddetindense bakacağız.
Banttan banta çok değişiyor kalıntı , vakum yeterse hiç gerek yok da .
 
rtv mtv bilmem bu kadar kendini paralamaya gerek yok bence en başından beri benim aklımda olan konuyu şimdi söyledim... kalıp yapmak istemiyorsan pencerelere takılan içi boş yalıtım plastikleri var... bas içine silionu... sonuç alamazsan kalıp yap bas içine silikonu.... vaktim olsa ben yapacağım ama kusura kalma vaktim yok...
 
Kalıp işi zor ve son aşamada. Çünkü benim toplam 50 tane ürünüm var. Ve 50 ürünüme özel POD yapayacağım. Yanlarımı direk işlemek, altını tekrar taramamak için buna mecburum. 50 pod'un ölçüsü de farklı olacak. Yeni bir model eklediğimde hemen o model için pod yapmam gerekecek. Kalıp filan işine girersek işte bu süreç çok uzayacak. Halbuki modele göre pod'u işleyip hazır hale getirmek en fazla 20 dk alır. Kalıp ise en az 1 gün. Yoksa olmaz diye değil.

Vakumu şimdi diğer forumdan bir arkadaş deneyecek. Benim lastiklereden filan gönderdim. Duruma göre olursa ben de aynı vakumdan alacağım.
 
20190128_120940.jpg

Bu vakum motoru ile 6m x 3.2m 4mm camı 190kg gibi birşey ağırlığı kaldırıp yatırıyoruz. Camı 15 adet körüklü vakum pad (10 adeti ile de iş yapabiliyoruz) tutuyor.
 
Valla evet vakuma güveniyoruz fakat benim yüzey alanı 12x12cm. yani o vakum ağızlarından sadece bir tanesi kadar. Ve körüklü lastik değil. Yüzey cam gibi değil ahşap. İllaki hava geçiriyor. Ama asıl mesele koparma kaldırma değil, kayma... Elle koparamıyorsunuz fakat sağa sola darbe alınca hafifse olsa kayıyor. Bu da freze ucunun düşmanı...
 
Son düzenleme:
Şimdi ben de 2mm kalınlığında 50x100 mm ahşap levhanın üzerine yazı yazdıracağım. Levhayı nasıl sabitleyeceğimi şaşırdım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst