Vakum Tabla

Vakum yeter mi yetmez mi muallak. Bakalım çizersem danırım daha iyi anlaşılır.

Linear kare kızak üzerindeki arabayı kompresör ile sabitleyecek bir sistem var mı? Vakumun altındaki o profilleri kayması için linear ray kullanacağım. Fakat arabaları istediğim konuma getirdikten sonra kompresör basıncı ile bir noktada raylara zarar vermeden sabitlemem gerekli. Böyle bir sistem var mıdır?

Derken şöyle birşey buldum. Fakat bunu Türkiye'de bulabilmek lazım.


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Diğer başlıkta da vardı. Örneğin buradaki model..

4uzbx0.jpg

a5aqoj.jpg


Modelim 6,6 X 12,5 X 2 cm olduğuna göre vakum pod'um 5,6 x 11,5 cm yani köşelerden 0,5cm içeride olacak şekilde bir vakum pod'um olsa tutar mı?
 
tutar tabi
tutması daha çok vakum pompasının gücü ile alakalı
ayrıca bıçağın keskin olacak .kör bıçak fırlatır atar
dalma derinliği ve çapıda önemli.
dalmadan önce elle kontrol ettiğinde anlarsın hissedersin tutarmu atarmı :)
 
3mm derinlikte 20mm çap ile giriyorum. Bıçaklarım genelde temiz.
Vakum gücü hakkında bilgi verebilir misin? Biz hep 3CFM diye düşündük. Çünkü ev atolyesi(bodrum) şartlarında bundan daha fazla ses sorun olur.

Şu ürün yeterli olur mu?

https://www.cantas.com/urun/value-ve-125n-vakum-pompasi/
 
Bu avantajım nedense hep oluyor. Ne aklıma gelse bir hafta sonra yapıyorlar:) Kendime inanmasam o konuşan benim diyeceğim:) Adamlar geçen baktığımız düz tabla podunun aynını yapmış. Benim işime yaramıyor gerçi ama ilgilenenlere..

O ray üzerindeki sıkıştırma daha mimimal ve slim şekilde nasıl yapılabilir acaba?

 
bende bu motor var, yağlı versiyon vakum motoru 3 yıl önce almıştım kompozit malzemede vakum infüzyonda kullanmak için "http://www.easycomposites.co.uk/#!/...mps-and-equipment/composites-vacuum-pump.html" gayet sessiz çalışıyor hele tam vakuma geçinceki birkaç saniye iyice sessizleşiyor evde rahatca kullanılır bu tip motorlar. sonra bıraktım o işleri bir router yapıp elektro gitar yapımına başladım yine aynı motoru bu mantıkta kullandım taş gibi tutuyor haa lastik yada oring dediğiniz için de silikon yerine karaköyden 5mm lik neopren tavsiye ederim :) sabırsızlar 1.24'e baksın
 
Yeri gelmişken en ideal sliderlı vakumlu sistemi buldum galiba. Normalde vakum fincanları bir linear ray üzerinde değil geçme oluyor. Bunda ise ana bir linear ray üzerinde sabit aluminyumlar var. Plastik parçanız yani fincanının onun üzerine takılıyor. O parçalar ise delrin gibi bir malzeme. Yani gerek duyduğunuz ölçüde hemen kendiniz işleyebiliyorsunuz. Kanalı açıp fitil yerleştirdiğiniz de yeni bir fincanınız oluyor. Bence ideal sistem bu. Tabi bana bunun mini olanı lazım. Dursun burada vaktimiz olursa artık.

 
Evet slider vakum podu filan derken şöyle bir çözüm ürettim. Fikirlerinizi almak istiyorum. Her grid alanında kendi vakum alanı oluşur. Böylece yapılacak işe göre durmadan fitil değiştirme vs gerekmez. Sadece kütüğünüzü hazırlarken grid matematiğine dikkat etmek gerekecek. Bu da benim işlerimde sorun değil.

İşleme yaparken ahşap işlediğimden aşağıda 3 mm bırakacağım. Daha sonra bu 3mm yi planyada temizleyeceğim. İşeyeceğim modellerden dolayı hiçbir zaman vakum alanında delik açılmayacak. Haliyle daha düşük bir vakum pompasına ihtiyaç duyacağım.

Görüşlerinizi bekliyorum.

table_01.png


table_02.png
 
Merkezde kullanılacak yaylı parçalar. Bunlar sanırım şu malzeme konveyorlerinde tezgahlarda malzeme kaysın diye yaylı parçalar. Ancak ben şu vakum podlar üzerinde bundan gördüğümden bu parçadır diye bir sonuca vardım. Bilmem doğru mudur? Bundaki yay bizim yapacağımız vakum şiddetine karşı koyabilir mi?

https://tr.aliexpress.com/item/10-a...045.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.4df42e0e9WsUpL

HTB1YBUdkpuWBuNjSspnq6x1NVXaJ.jpg


PVC'de varmış sanırım o daha uygun olur. Bozulunca filan sökmesi... Daha doğrusu misketi metal kendi plastik olanı en uygunu. Tablosu filan var ama acaba hangisini seçmeli? güç değerleri filan var ama kg'ye göre... Biz de basınç filan..

HTB1nqQcd3KTBuNkSne1q6yJoXXak.jpg


https://tr.aliexpress.com/item/5pcs...2ef5,scm-url:1007.13338.98644.000000000000000
 
5-6-8 mm çapların yay gücü iyi gibi ilk baskıyı el ile yaptığında vakum malzemeyi tutacağı için yaylar vakuma yenik düşüp tekrar çıkmayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst