Vakum Tabla

Yaa işte öyle. yok clamp, yok bant, yok uhu... Ben neler çekiyorum bir bilseniz:)

MDF tabla(kaplamalı) üzerine çift taraflı bant yapıştır. Parçayı ona tuttur. Daha sonra yanlarına çıta gibi bir parçayı cam çivisi ile çivile..
 
Şimdi ben de 2mm kalınlığında 50x100 mm ahşap levhanın üzerine yazı yazdıracağım. Levhayı nasıl sabitleyeceğimi şaşırdım.
Screenshot_20190226-185445.png
 
Ben şimdi bu tarz işleme yazılar için yaptığım yöntemi anlatayım. Mesela 2 mm kalınlığında 20mmx50mm bir modelim var. Ve bu modelin köşesi kenarı tabanı vs düz değil. Ve bu modele 2mm uç ile 3 tane mıktanıs deliği açacağım diyelim. Mıknatısların tam yüzeye oturması ve geri çıkmaması, yapıştırıcıya ihtiyaç duymaması için sıkışarak ama çatlatmayarak girmesi gerekli. Yani hassas bir iş. Ve bundan seri halde üreteceksiniz dliyelim.

MDF tablamı(3 tane mdf birleştirdim) mengene zemine oturacak şekilde koyuyorum. Modelimin tam zıtttın 0.2mm genişletilmiş halini bu mdf'ye işliyorum. Yani mdf içinde bir çukur oluşuyor. Sonra bu çukurdan biraz daha derin olacak şekilde düz bir oluk açıyorum. Dışarı taşacak şekilde...

Daha sonra bu çukura yerleştireceğim parçaya çift taraflı ban(normal bant) yapıştırıyorum. O çukura gömüyorum. Ve işliyorum. Daha sonra yandan açmış olduğum oluktan bir plastik çubuk ile işlediğim parçayı banttan kurtararak çıkartıyorum.

1551197930618.png
 
Clamp kullanamam çünkü sıkınca ahşapın yüzeyinin ezilmemesi lazım.

Aklıma bir fikir geldi. Elimde 5mm teflon levha var. Ahşap levhayı teflon levhaya yapıştırırsam, teflon levhayı da clamp ile tablaya sabitlersem işimi görür gibi. Toplamda 2mm freze ile malzemeye sadece yarım mm dalacak ve bunu da 2-3 pasoda tamamlattıracağım.

Teflon doğası gereği kaygan bir malzeme olduğu için ahşapı sökmek kolay olur.
 
Yüzeyi kaplı sunta, mdf'yi kulan. Bant(çift taraflı NORMAL BANT) olayı garanti değil. Mutlaka titreme oynama olabiliyor. O sebeple iki köşesinden tahta yerleştirip onları yüzeye çivilersen sağa sola hiç kaymaz.

Bahsettiğim diğer yöntem şu;
1551259685641.png

1551259700059.png

Yalnız yukarıdaki çizimde bahsettiğim oluk yok. Onu manuel açmıştım. Sakın o oluğu açmadan içine malzemeyi koyayım deme.Yoksa tekrar çıkartamazsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst