Vakum Pompaları

ersagun40

Üye
Katılım
4 Ocak 2011
Mesajlar
324
Puanları
1
Arkadaşlar bu vakum pompalarında ki "tek kademe" ve "çift kademe " tabirleri teknik olarak ve kullanım farklılığı olarak neyi ifade ediyor? Bir de, vakum pompası yerine ekovat kullanmanın zararları nelerdir? Forum içi arama yaptım ama sağlıklı bişeyler bulamadım.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Dostum merhabalar...

Vakum konusu önemlidir. Bu cihazlarda hassas ve pahalı ürünler. Bir kere alındımı uzun süre kullanılmalıdır. Ayrıca cihazlarımızda çeşitlilik gösterir. Büyük kapasiteli olanlarda var küçük kapasiteli olanları. Bu sistemleri vakumlarken vakumun süreside önemlidir. Bir buzdolabını vakumlamakla bir chiller ünitesini vakumlamak ayrı işlemlerdir. Farklı büyüklüklerde vakum kompresörlerine ihtiyaç duyulur. Bir chiller ünitesini vakumladığınız vakum kompresörü ile bir buzdolabını vakumlayamazsınız.

Elbette nedenini soracaksınız. Mesela içine su nem girmiş bir buzdolabını chiller için dizayn edilmiş bir kompresör ile vakumlamaya kalkarsanız buzdolabının içindeki nemi kristalize edersiniz. Vakumlama işlemini tamamlayamazsınız. Yada tam tersi buzdolabı için dizayn edilen vakum kompresörü ile chilleri vakumlayamazsınız kapasitesi yetişmez.

iki kademeli vakum kompresörü iki ayrı kapasitede vakum kompresörü almaktansa tek kompresörle iki ayrı görev görebilirsiniz. Kademenin anlamı düşük kademe ile küçük sistemleri vakumlayabilirsiniz. yüksek kademe yada ikinci kademe ile daha yüksek kapasitedeki cihazları vakumlayabilirsiniz.

Vakum pompası yerine neden ekovat kullanılmaz. iki nedeni var.. Biri buzdolabı ekovatı gaz transferi için yapılmıştır. Derin vakuma inmez inemez. ( vakum kompresörü kadar derine inmez ) ikinci nedeni ekovatlar kendisini dönüşten gelen soğuk akışkan gazı ile soğuturlar. Eğer bir ekovatı hava basmak yada vakum yapmak üzere kullanırsanız normal limitlerinden çok daha üzerinde bir sıcaklığa ulaşacaktır. Buda ekovat için sağlıklı bir çalışma değildir. ( ilerleyen zamanlarda kompresör yanacak yada hasarlanacaktır. )

Ayrıca dikkat eden arkadaşlar varsa vakum kompresörleride gaz balast var onu merak eden neye yaradığını bilen varmı ?

Umarım bilgilendirici olmuştur. kolay gelsin iyi çalışmalar..
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,948
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst