Vacon sürücü niye çalışmaz?

Analyzer

Üye
Katılım
15 May 2007
Mesajlar
192
Puanları
1
Selam,

Elimde hiç kullanılmamış 2 adet Vacon sürücü var NXL00075C1N1SSS 2.2 KVA ve NXL00235C2H1SSS 7.5 KVA. Bu sürücüler 3 fazlı ve ben bunlara bir sigorta ve kontaktör üzerinden besleme veriyorum. Motor bağlı değil, sürücünün klemenslerine hiç bir şey bağlı değil. Toprak hattı da mevcut. Ben beslemeyi verdikten sonra, sürücülerde hiç hayat yok. DC baralarının dolması gerekiyormuş bir arkadaş öyle belirtmiş nette. Satın aldığım yere de soruyorum o da aynısını dedi. Ancak 2-3 dk. geçmesine rağmen bir hareket yok maalesef.
Sizce sorun nedir? Neyi yanlış yapıyorum? Arıza ihtimali düşük çünkü sürücüleri yeni aldım ve ben enerji verdiğimde hiç bir şekilde yanma belirtisi (cozurdama ve/veya koku) olmadı.

Analyzer
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
hayat yok derken bu hayat belırtısını bıraz acarsan sana yardımcı olurum sımdı kondansatorlerın dolmasından baska mıkrokontrolun beslemesıde gelıyormu acaba
 
Selam,

Beslemeyi aldığım yerde sıkıntı oluşmuş. Elektrik panosunda arkadaş, kesiciye RST vereceğine RRS vermiş. Bende sürücüde ölçüyorum, enerji var ancak çalışmıyor neden diyordum :) Şimdi sorunum halloldu. Teşekkürler.

Analyzer
 
Analyzer ' Alıntı:
Selam,

Beslemeyi aldığım yerde sıkıntı oluşmuş. Elektrik panosunda arkadaş, kesiciye RST vereceğine RRS vermiş. Bende sürücüde ölçüyorum, enerji var ancak çalışmıyor neden diyordum :) Şimdi sorunum halloldu. Teşekkürler.


Analyzer
sorununuzun cozuldugune sevindim.kolay gelsin
 
Selam,

Şimdi de şöyle bir sorunum var :( Ben bu cihazı bir makinada arızalı sürücü yerine kullanacağım ve bu sürücü bir plc ye bağlı. PLC taraında ileri start,geri start, set hızı (PLC Çıkış->Sürücü) arıza (Sürücü->PLC Giriş) portlarına bağlı. Ben sürücü üzerinde ileri start ve geri start girişlerini buldum ama set hızı ve arıza portlarını bulamadım. Satan arkadaş da tam hakim değil konuya :(

Analyzer
 
bu plcnın semasını bana gonderebılırmısın acaba arkadasım
 
Merhaba
Plc'nin set hızı bilgisi 0-10 V'mu yoksa 4-20mA'mi?
Sürücü üzerinde eğer standart uygulama (multi-control) yüklü ise 1-2-3 numaralı klemesler 0-10 V için 4-5 numaralı klemensler 4-20mA için kullanılır. Röle çıkışı 21-22-23 (NO/NC) numaralı klemenslerdir.
 
sabit hız uygulamasını ben bir boyama sisteminde vacon sürücüde kullandım bununda çok aşamalı hız seçimi DIN4 DIN5 hız seçimleriyle yaptım bana ulaşırsan yardımcı olabılırım sana
 
merhaba ustatlarım bende de vacon bir sürücü var bu sürücüyü exdruder makinamda kullanıyorum makinaya hız verdiğim zaman sürücüm arıza koduna geciyor arıza kodunuda yazıyım size yardımcı olursanız sevinirim ustam bu sürücü soğutmalı birde bunu söyleyim.

87 fc temp high
A T1-T6

Hatalarını veriyor sıcaklık yüksek diyor sanırım ama termekapuluna vede giriş su yerlerine baktım ventillerde acıyor ancak hala sıcaklık yüksek hatası verip makinamı hızını yükseltemiyorum bu nu acıklarsanız sevinirm değerlerinide verim size.

typ:NXP03005A0N0NPGA1AF00B1C6
U1:3-0-U 0-320HZ
I2:300A
U2:3-380-500V 50\60HZ
I1:300A

Ustam yardımcı olursan sevinirim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst