V90,siemens,servo,max hız ve rampa ayarı

telsiz

Üye
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
587
Puanları
31
Konum
Kocaeli
Merhaba v90 servo kartezyen 2 eksen uygulama yapan varmi aramizda...hizlanma ve rampa sureleri özellikle takıldığım konular
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Her sistemin kendi dinamiği vardır, v90 daha önce hiç kullanmadım ancak kalkış, duruş ivmelerini ve jerk değerlerini bulmak için bir denme yapman gerekir.
 
Tesekkurler.bu denemeleri yaptim.fakat hiz ve rampa ayarlarini tutturamiyorum.tam hizlaniyor.hataya geciyor....ekranda r...-0 goruyorum?
 
Merhaba
Eksenlerin dönüşüm oranları doğru girilimidir.AutoTuning yapıldığını düşünüyorum.Birde eksenleri yükü fazla ağır ise ve servo yüksek hızla çalışır iken durdurmada sorun yaşayabilirsiniz.Rampayı verirken jerk değerinide unutayın.Hızın değişim rampa ile,rampanın da zamana göre değişimi jerk ile ifade ediliyor.
Rampayı hesaplarken en çok kullanılan formül a=v/t.Yani verdiğiniz hız bölü rampalanma sürenizi referans olarak yazabilirsiniz.Biraz deneme yaparakda çözülebilir.Ama bence en önemlisi doğru eksen,doğru motor seçimi.Uygun değil ise bu mekanik yapı bundanda sorun yaşayabilirsiniz.
 
Tşkler hali hazirda çalısan bir sistemi hızlandirmak istiyorum.hizlara ilave acc ve dec ranpalari ekledigimde %300 ile ifade edilen degeri %350 lere çikarttigimda hızlanip yol aldi ama hataya gecti.bundan öteye gidemedim.açıkcası
 
Bu hata olduğundaki alarm kodu nedir.Aşırı hız gibi bir şey mi.Daha düşük hızda bu hatayı alıyormusunuz.
 
Ekranda r....-0
Ledlerde kirmizi düşük hızlarda sorun yok
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst