V4.0E STEP 7 MicroWIN ile TD200C PROGRAMLAMA

merhaba aslanhan.Pin bağlantılarını hatırlamıyorum ama her iki ucuna rs232 soket bağlı bir kablo ile haberleşir.Hazırıda otomasyon malzemesi satan yerlerde bulunur..Ama bahsettiğin program anlamında haberleşmeyse ,microwin programını açarsın ,tools menüsünden td200 wizarda gelirsin,burda istediğin mesajları yazıp adreslerini microwin programındaki projene ilave edersin.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bu td 200 ile haberleşememek çok canımı sıkıyor lütfen biri yardım etsin
 
td200 veya td200c, en ilkel panellerdendir . Öncelikle yazacağınz s7 programı önemli. td200 sihirbazı ile bu işi çözersiniz. Programa hafıza bölgeleri eklersiniz. Örneğin VB0, VW0 veya VD0 gibi adresler yazacağınz veya okuyacağınız değerleri girersin, td200 de de bu değerleri yazarsın ve çalışır. Yani basit ama anlatması uzun işte.
En kolayı s7 sim programı var internette devamlı dolaşıyo, onu yazan firmanın veya şahısın td200 sim ide var, onla çalış.
td200 de birde plc ve td200 haberleşme sayıları var unuttum ama, plc 2 veya 0, parametre block da 0 veya 4 olacaktı galiba, yanlış demiyim. Bu ayarları yaptığında plc den okumaya ve yazmaya başlarsın
 
arkadaşlarbana v40step 7 microwin kullanım kılavuzu lazım yardım
 
merhaba td200 ve td400 konusunda yardımcı olabilirim
terazi konusunda yardıma ihtiyacım var akran da ayarlanan kiloda kontak a ihtiyacım var
 
slm arkadaslar
ben ŞENOL , forumda pek sorulara yanıt yazmadım.Çok yogun çalışıyorum kusura kalmayın.
Bu sorduğunuz konu dikkatimi cekti. Bende dedim neden TD200 istiyorsunuz illa onu anlamadım.
Fiyat tı 300 ytl civarında iki satır text panel. kendi hafızası yok. plc deki veriable memory i kullanıyo.
pek kullanışlı bi panel degil. Ama DELTA otomasyon ürünlerinde 8'' mono gri-mavi dokumatik bir paneli bu fiyata alabilirsiniz. üstelik printerda bağlanabiliyordu yanılmıyorsam. Şu Recep Çetin'in bahsettiğiniz kitabı plc programlama komutları hakkında iyi bilgi veriyor ama microwin 3.2 yi anlatıyor ve inanın 3.2 de TD200 programlamak cok zor. microwin 4.0 da wizard kullanılıyor. td200 programlamak istiyorsanız illaki piyasada sürüm 3.0 ları mevcut mutlaka onu alın. wizard size yardımcı olur.
KOlay gelsin herkese iyigünler dilerim
 
ARKADASLAR SELAM BENIMDE KATKIM OLLSUN BARI ÇORBADAA..

BİLİR74 arkadasım öncelıkle sunu ögrenmek ıstıyorumm.ekranda girdiğin 5 değerini 9 olarak değiştirdiğinde gerçekten değişiyormu, bunu status charttan izledinmi?eğer değişmiyorsa zaten yazdığın td200 yazılımında sorun var demekktir.(ilgili programı gonderirsen bakabilirm)..
veya ilgili memory bölgesini başka biryerde daha kullandıysan oradaki bilgiyi işliyor olabilir sürekli olarak , oyusden belkı değiştirmeyosundur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Geri
Üst